Oslo, 9. august 2001

 

Kjære Kongefamilien, og spesielt Mette-Marit og Haakon Magnus

Jeg har tidligere sendt dere en mail der jeg fortalte om Bestum Stasmusikk (Stasen)som hadde Kongebryllup som tema i karnevalstoget i 10 International Musikfest i Sæby (DK) nå i juni. Vedlagt dette brevet finner dere avisen med oppslag fra Musikfesten. Omtale av Kongebryllupet finner dere i 2. sektion, side 10 (FREDRIKSHAVN).

Vårt tema var det foranstående norske kronprinsbryllupet, noe tydeligvis ikke journalisten helt har fått med seg. Vi synes at hun på store bildet er slående lik Dronning Margrethe. Heller ikke dette har journalisten fanget inn.

I selve opptoget hadde vi først brudeparet, deretter foreldre, og så forskjellige kongelige.. Her kom både Dronning Margrethe, Dronning Elisabeth, kongen av Spania samt en fyrste fra Østerrike. Foran følget løp det to stykker som rullet ut og inn en rød løper. Langs opptoget løp det folkehyllere som delte ut norske flagg og sørget for norske hurra og jubel fra folk langs ruten.

Bakerst i opptoget gikk musikken, med et repertoar som: bryllupsmarsjer, Copacubana, Congratulation og selvfølgelig Gammel Jægermarsj. Musikkorpset var kledd i svart, og skulle representere et løssluppent Gardekorps.

Og for alt dette gikk vi (Stasen) av med seieren i karnevalet. Dette inspirerte oss til en konsert-innsats vi aldri før har vært i nærheten av!

Nå er vi klare til å kjempe oss til en fin plass langs ruta oppover Karl Johan gate. Vi vil bidra med vår hyllest til et "Staselig" bryllup. Mer av Stasens virksomhet kan dere studere på vår hjemmeside HER,

eventuelt søke på Bestum Stasmusikk.

Vi vil gjerne høre fra dere, vi vil la høre fra oss!

Med hilsen fra Bestum Stasmusikk

Erik Bye

Signalbåser

Her er svaret.