Da Ullern avis ble vår Næravis

En ting Stasen har trening i er å håndtere paparazier. Dette kom godt med i jubileumsåret. Da ble Stasen oppdaget av Ullern avis, med hjelp av Stasen (selvfølgelig). Med jubileumsmottoet: Stasen - din nærmusikk var kanskje ikke det så underlig. Det motsatte hadde vært fryktelig umusikalsk. Tanken var å markere oss tydeligere i nærmiljøet, synlig- og hørliggjøre oss, som det heter.

Det hele begynte med kulturkvelden til Ullern historielag på Lilleaker som ble innledet med spontandans. Dansemusikken, dvs. "Rosa på Bal" var det selvfølgelig Stasen som besørget. Og pressen var der - en fyldig dekning dukker opp i Ullern avis 4. oktober 2002, s. 15, rikt illustrert. At korpsets tubaspiller og geriljaleder Sunde skulle holde foredrag på kulturkvelden kunne ha noe med det hele å gjøre, er stadig et åpent spørsmål.

Brosjyren vår er en viktig detalj her - den ble ferdig til selve jubileumsfeiringen. Av en eller annen grunn var det noen som mente at det faktisk var mulig for Stasen å bli enda mer TYDELIG rundt omkring på Bestum?! En måte er å få paparaziene til å komme på besøk, det motsatte er en annen mulighet. Følgelig endte det hele med en festlig og karakteristisk omtale i Ullern avis 18. oktober 2002, s. 17, rikt og riktig illustrert. Ganske presist ble spørsmålet stilt: Hva er det som får godt voksne mennesker til å løpe rundt i ufikse kokkejakker, i all slags vær og spille for Gud og hvermann?

Dette eksistensielle spørsmålet gis det svar på med en gang, slik at ingen behøver å være i tvil: SPILLEGLEDEN. Mange små detaljer i korpsets 15-årige liv er omtalt, og det hele kuliminerer med kronprinsbryllupet på forskudd i Sæby, der Stasen vinner karnevalsopptoget. Det som ikke ble nevnt var at Det norske Slott ble orientert pr. brev om dette "prøvebryllupet".

Denne omtalen ga mersmak og ble et fint oppslag til selve jubileumsarrangementet. Det er egentlig sjelden at korps benytter den type oppslag - det gjøres vanligvis av trommer.

Og så skjer det igjen. Ullern avis værer et scoop - det ligger an til et Staselig jubileum. Og et prangende oppslag om jubileumskonserten kommer i avisen "vår" 30. oktober 2002, s. 24. Og journalisten får med seg det viktigste - nemlig Stasens sans for medaljer, dans til korpsmusikk og gledene ved å glede seg selv (og andre). Det var Brazz Brunsj vi var med på, og alle var enige om at det hadde vært en fin dag.

I etterklang er det lett å falle i noter - jammen er det heftig å ha omgang med verdenspressen. Og - det kan se ut til at opptil flere av Stasens medlemmer trives i blitzlyset. Slik har det vært før, slik var det nå, og slik blir det helt sikkert hver eneste gang.


Ansvarlig redaktør: Cyberminister Erik Bye