Historien om Stasen og Ullern avis

(1) Det hele begynte i 1991 med et stort oppslag om Bestum Stasmusikk i Ullern avis.
Deretter var det noen år med blitztørke.

I 2002 fikk Stasen virkelig elget seg inn på Akersposten/Ullern avis. Avisen må straks ha sett potensialet i dette musikkfenomenet på Bestum. Fra da av har vi fått vår Næravis. Samtidig har avisen fått sitt Nærkorps. Dette har ført til en rekke oppslag med Stasen i avisen, det vi kaller en "Vinn vinn situasjon".

(2) Det hele startet med reportasjen fra "Historisk kulturkveld" på Lilleaker i 2002. Ullern historielag hadde kulturkveld på Lilleaker.

Etter dette har Stasen nærmest hatt en følelse av at det har gått oppslag i oppslag!

(3) I 2002 fylte Stasen 15-år og fredag 18. oktober hadde Ullern avis et flott oppslag: Mye stas og moro! Vår Stasminister Anne ble intervjuet og hun fikk fortalt om 17.-maitoget, VM på ski, VM i friidrett, OL på Lillehammer og karnevalstoget i Sæby. I Sæby i 2001 presenterte vi Kronprinsbryllupet på forhånd og vi vant hele konkuransen.
Oppslaget var prydet med bilde fra Julespilling utenfor Theatercafeen og karnevalet i Sæby.

(4) Og nå går det oppslag i oppslag. 30. oktober følger Ullern avis opp med en reportasje fra vårt jubileum, nærmere bestemt vår Brazz Brønsj i Pershallen. Artikkelen prydes med den stolte Eva (ansvarlig), våre medaljer, noen danseglade musikanter og Lystharmonikernes gave. Det er stadig like heftig å få omtale i pressen.

(5) Så er det igjen Historielaget som hyrer inn Stasen og Ullern avis er med på notene.

(6) Neste opptreden var på Markedsdagen på Bestum skole i 2003, oppslag 30. mai, s. 18.

(7) I 2003 hadde Ullern kirke 100-årsjubileum. Stasen underholdt til glede for store og små, og Ullern avis hadde dekning, fredag 6. juni 2003.

(8) Lions Club Lilleaker er også en aktiv forening. Og når de inviterer til konsert i Ullern kirke er det ikke nei i Stasens horn. Sammen med Lilleaker VSOB (Very Special Old Band) og sangkoret MMI (Mærradalens Mannskor International) ble det en lett, ledig og uhøytidelig kirkekonsert. Og selvfølgelig var Ullern avis der og laget reportasje, oppslag 15. oktober 2003, s.20.

Allerede på dette stadiet er jeg sikker på at Stasen ville ha kommet høyt på en rating om synlighet i media.

(9) Et godt bevis på hvor fin symbiosen mellom korps og avis kan være og er, viser annonseringen i Ullern avis 29. oktober 2003, s.25.

(10) En slik invitasjon om musikk til flytting liker Stasen. Vi får spille og vi kommer i avisen (med bilde). Oppslag 5. november 2003, s. 13.

(11) Så må det ha skjedd fryktelig mye i distriktet vårt det neste året. Ikke før Stasen inviterte til Julekonsert sammen med Vestre Aker Dusjlag hadde Ullern avis plass til omtale med bilde, "Partnere for en kveld", oppslag 15. desember 2004. Og dette var FORHÅNDSANNONSERING av konserten. Noen bedre?

(12) I skrivende stund er foreløpig siste innslag i Ullern avis et fint bilde fra 17. maitoget 2005. Også når vi minst venter eller vet om det, dukker Næravisen vår opp.

Som om ikke dette var nok, har også Stasen litt erfaring med Verdenspressen, Internasjonale paparazzier og mer flyktige medier. Omtale av dette kommer om litt.

Hovedmeny


Ansvarlig redaktør: Cyberminister Erik Bye.