Omtale i programmet for Brønnøysundfestivalen, juni 2005

Bestum Stasmusikk, "Stasen", ble stiftet i 1987 og holder til i Ullern i Oslo. Korpset består av 40 medlemmer i alle aldre. I 18 år har Stasen gledet seg selv, nabolaget, Kongen, diverse jubilanter og mange andre med alt fra marsjer til konserter og plateinnspillinger.

Stasen har deltatt ved flere VM og OL, og er fast gjest under 5-mila i Holmenkollen. I 2001 gikk orkesteret av med seieren ved karnevalet i Sæby i opptog som bryllupet til Haakon og Mette Marit. Stasen har tradisjon for å delta ved musikkfestivalene i Sæby og i Bad Bramstedt i Tyskland. For første gang i historien våger korpsmusikanter fra Bestum seg nord for Trondheim. Vi gleder oss!

I Stasen er det viktig å ha det moro med musikken. Medlemmene elsker å spille og ha det hyggelig sammen. Orkesteret har fine uniformer - kokkejakker med mange medaljer og damene er i flotte notestrømper.

Korpsets dirigent er Kjetil Myhre. Han har selv spilt trombone siden 1984, de siste 10 år også i forskjellige storband, blant annet i Sandvika Storband. Han har tidligere vært dirigent for Swing Company Big Bang.

Stasen stiller i år sammen med sin gode nabo Ullern Janitsjarkorps, som er et av de eldste janitsjarkorpsene i Oslo vest. Korpset ble stiftet i 1959 som en sammenslutning mellom Smestad Ungdomskorps og Ullern Musikkorps. Korpsets visjon er å "være det foretrukne korps for musikanter som søker å kombinere musikalitet og sosialt miljø" under mottoet "Kvalitet og moro i skjønn forening."

Korpset, som idag teller 22 medlemmer i alderen 25-55 år, deltok i Oslomesterskapet i 2003 og 2004 i 3. divisjon for amatørkorps med godt resultat. Ullern Janitsjarkorps har et aktivt samarbeid med lokale skolekorps og har utviklet et tilbud til skolekorpsmusikanter i alderen 13-18 år gjennom sonekorps-prosjektet "Oslo Vest Ungdomskorps".

Hovedsiden


Ansvarlig redaktør: Cyberminister Erik Bye.