Festivalen i våre hjerter

Hva er korps uten stevner, medaljer og konserter? Veteranene kan i tillegg oppleve pølser, øl, korn og dansetelt. Festivalen i Bad Bramstedt er midt i blinken for Stasen, og vi deltar gang på gang, hvert tredje år. Dette har vi holdt på med siden 1991, så nå har vi 5 års erfaring. Lite visste vi vel hva vi reiste til, første gang i ’91. Takket være vår pensjonerte hornist Svein Schjetne fikk vi lyden av denne lille tyske dorfen som tar i mot musikanter fra hele Europa, og står på hodet for oss noen dager hvert tredje år. Byen er liten, men arrangementet er stort: Opptog til Stevneplassen, fyrverkeri, konserter på hvert et hjørne, prestisjetunge konsertlokaler, og rik anledning til Stasens grunnleggende musikkfilosofi: Spill så ofte, så mange steder og så lenge du kan. Ja, Stasen har jo blitt lagt merke til av denne grunn.

I 1994 opplevde vi litt av det å bli presentert for den store verden: Stasen var blitt et fremtredende forsidekorps på festivalkortet. Bare tenk deg alle de som har sett den store hvite flokk. Kortets motiv har til de grader falt i arrangørens smak at det preger festivalprogrammene i 1994, 1997, 2000 og 2003. Omtale av Opptoget og oppmarsjplassen blir illustrert med dette vakre bildet. Er det pga. den store hvite flokk? Legg i hvert fall merke til at fanen vår er et blikkfang og navnet BESTUM står fremst og lyser! I 1997 ble dette bildet også brukt som blikkfang for et gjensyn i 2000.

Korpsturer sveiser oss sammen, spillegleden tas helt ut og ”ammasjøren” når ”All time high”. Tyskerne kan dette med pølser, øl og hornmusikk, noe også VG fikk oppleve sammen med Stasen og Ålvik Musikklag i 2003. Avisen laget et stort oppslag om nettopp: Pølser, øl og hornmusikk, 9. juli 2003. Trommis Anne Kari Torgalsbøen fremtrer med uniform, tromme og musikalske støttestrømper. Stilig. VG hadde også fått med seg hornist Bente Olafsen på sin ferd, sittende og spillende i en handlevogn i toget, etter en danseskadd ankel. Tekst: Full rulle. Dette viser at det er ingen ting som stopper en Staser, og det er nok Bente enig i!

De som synes dette høres ut som mye selvskryt må følge med videre. I programheftene er det omtale av korpsene som deltar, sammen med et bilde. I omtalen er det ikke tvil om at Stasen hører hjemme i Bad Bramstedt, hør bare her:

Bestum Stasmusikk gehört mit seinen auffälligen Uniformen und durch die ausgelassene Frölichkeit der Musiker zu den beliebsten Gruppen des Musikfestes.

For de som vil friske opp igjen litt av inntrykkene fra disse turene har vi laget en samling med programheftene og bilder og omtale av vårt kjære korps. Vi blir aldri lei av dette. Noe annet som vi heller ikke blir lei av, det er å holde konsert på Kielferja, begge veier. Dette er det ikke bare andre passasjerer som liker, også andre deltagende korps er med i klappekorpset. Her er vi Oppsal janitsjarkorps en stor og laaaaang takk skyldig. Riktignok ble de lei av Pippi en gang, men alt går over. Nei, hvordan skulle vi bli lei av dette. Vi sees og høres i 2006.

Hovedmeny


Ansvarlig redaktør: CyberministerErik Bye.