Historiren om Justin Wadsworth

Under 5-mila i Kollen 2000 ble Stasen invitert til å delta på campen til Ullern bydel. I forbindelse med feiringen av Oslo 1000 år skulle Ullern være vert for den amerikanske ambassaden. Det ble opprettet en teltleir ved Marimyr (Frønsvolltråkka), og hovedoppgaven var å være supportere for de amerikanske skiløperne under 30K for damer og 50K for herrer. Dette føyer seg inn i rekken av spektakulære hendelser i Stasens liv. Hele 15 Stasere overnattet i telt natten mellom fredag og lørdag, og alle er fortsatt medlemmerav korpset. En tilsvarende gjeng Stasere tok seg fram til campen ved 10-tiden lørdag. Dette var strabasiøst, med mat og drikke, noter og instrument. Og 30K+50K-skiløypene gjorde at vi måtte gå store omveier.

De som overnattet rakk å hylle Nina Kemppel (USA) med janitsjar-musikk. Justin Wadsworth var langt heldigere, som fikk oppleve Stasen med full besetning. Hans drikkestasjon var på Marimyr og i 2. runde ble campen et tydelig delmål. Justin fullførte, uten å være helt fornøyd. Stasen fullført i vanlig stil, der det alltid er slik at vi spiller enklere og enklere ting etter som tiden løper på.

Aftenposten laget en reportasje om Justin. Det som er det tragiske er at journalisten og fotografen har klart å unngå å registrere at Stasen var der. I ettertid har vi vært i kontakt med Justin. Han har fått reportasjen på engelsk, og kanskje kommer han tilbake neste år. De som ikke aner hvor stor Justin er i Oregon bør søke på Justin Wadsworth her. En skildring av morgenstemning i skogen lørdag morgen, etter et lett snefall kan du se her.

Hovedmeny


Ansvarlig: Cyberminister Erik Bye.