Bestum Stasmusikk og Ullern Janitsjar samarbeider

Noen ganger er man ikke spillbar. Det skjedde før Brønnøysundfestivalen i 2005. Der hadde imidlertid både Ullern Janitsjar og Bestun Stasmusikk meldt seg på. Da ga samarbeidet seg selv. Vi deler noter (våre), vi øver sammen, vi marsjerer sammen, vi samarbeider om konsertene i Brønnøysund. Dette samarbeidet er både morsomt, interessant og utviklende. Det er jo ingen tvil om at det blir mer lyd og mer trøkk når et korps på 30 får 10-15 dyktige musikere i tillegg. For det skal de ha, gode til å spelle er de!

Denne gangen var det Ullern som manglet noen viktige blåsere, neste gang kan det være Stasen. Ja, rent bortsett fra at Stasen antakelig prioriterer festivaler over alt annet. Uansett, det er nok ikke siste gang de to korpsene samarbeider. Hva med egenarrangerte konserter, med dobbelt mannskap? Hva med spilling i nærmiljøet? Her er det mange muligheter for å musisere sammen.

Hva med navn var det en som burde ha spurt om. Redaktøren har to uærbødige forslag: Stasull eller Ullstas. Men dette må vi nok spille og snakke mer om.

Festivalen i Brønnøysund er 23. - 26. juni. Følg med her, etter Festivalen blir det omtale og bilder.

En bra start på det videre samarbeidet er fellesbildet til Festivalprogrammet.

Omtale av begge korpsene til Festivalprogrammet finer du her.

Hovedsiden


Ansvarlig: Cyberminister Erik Bye.