STASDAGEN

Bestum Stasmusikk har mange særpreg - antakelig fler enn de fleste mener er mulig. For det andre er vi spesielt glade i å spille for oss selv, i tillegg til at vi kan underholde andre. For det tredje har vi alltid vært mer opptatt av å se på notene enn å se på dirigenten - han kjenner vi jo! For det femte har vi et Stasentempo = 114. Dette spiller vi i uansett hvor fort eller langsomt dirigenten beveger armene. For det sjette spiller vi ute hele året uansett vær og føreforhold. Dette har vi mange bevis på, se f. eks her.

Og det er i denne sammenheng at STASDAGEN kommer inn. Helt siden starten, helt tilbake i 1987 har Stasen deltatt på 5-mila i Kollen, med instruemnter og musikk. Vi har stått på Stadion, vi gått inn til Tryvannstua - både på bena og på ski. Vi har stått ved Kapellet og i 2000 sto vi på Marimyr, etter en strabasiøs skitur for flere av oss. Og det erikke helt tilfeldig hvor vi står - i forhold til kameraposter. For oss er det svært viktig å komme med på sendingen fra Kollen, både billed- og lydlig.

Og slik er det fortsettelsen av STASDAGEN finner sted. Etter at 5-mils spillingen er over, og noe senere på kvelden samles vi til årsfest. Et av høydepunktene på festen er å se oss på TV, i tpaede opptak gjort av tante Hulda. Og alle er enige om at det er fantastik å se og høre seg selv på TV. Nå skal det innrømme s at de fleste ganger har innslaget med Stasen vært mikroskopisk. Ja enkelte ganger er det helt åpenbart at kamerafører ikke har vært klar over hva ha(u)n har gått glipp. Det er godt mulig at de ikke har vært klar over at vi var der! Det burde de ha hørt, men jeg har sett at de har en form for hørselvern på, så muligens er det årsaken til manglende oppmerksomhet. (En fabel kan hjelpe).

Etter en slik audition er det det vanlige årsmøte. Da er det "året som gikk", "pengene som forsvant", "rikdommen som kommer", "de flasketuten peker på" og "oppgjør med alt og alle". Jeg tror jeg kan si det slik at det er ikke en note som ikke blir snudd. Og de naturlige spørsmålene: Hvor kommer vi fra? Hvor skal vi? Hvor vil vi? Hva kan vi? og ikke minst "Hva vil du med det 2ndre huset?"

Etter dette igjen er det det vanlige i festlige lag. Det eneste som er variabelt er om instrumentene er med eller ikke om kvelden. Tenk det Hedda! Også i et korps!! Men vi holder på lenge. Derfor: STASDAGEN.

Hovedmeny


Ansvarlig: Cyberminister Erik Bye.