Ikke akkurat Nyheter

Høsten 97 Våren 98 Sommeren 98 Høsten 98 Julen 98
Vinteren 99 Sommeren 99 Vinteren 00 Sommeren 00 Julen 00
Vinteren 01 Våren 2001 Sommeren 2001 Høsten 2001 Julen 2001
2002 Sommeren 03 Høsten 2003 Vinteren 2004 Våren 2004
Julen 2004 Våren 2005 Høsten 2005 Julen 2005 Sen vår 2006
Sommeren 2006 Høsten 2006 Jul/Nyttår 2006 Midtsommer 2007 Tidlig høst 2007
Senhøst 2007 Nyttår 2007 Våren 2008 Forsommeren 2008 Høsten 2008
Jul-Nyttår 2008 Midtsommer 2009 Jul/Nyttår 2009 Våren 2010 Midtsommer 2010
Høsten 2010 Jul/Nyttår 2010

Tidligere repertoar

Noter som aldri ble spilt!

Hovedmeny


Jul/Nyttår 2010

I skrivendeI skrivende stund (primo februar 2011) er 2010 vel overstått. Mye har vært ved det gamle, "The same procedure as every year, Stasen". Da tenker jeg på Sommerspilling i Frognerparken, Lionskonsert i Ullern kirke, samt at Stasen er med og spiller julen inn i Ullern kirke. En ting som har nytt innhold hvert år er høstkonserten i Stabekk kino.

I år hadde vi høstkonsert i Stabekk kino i to deler, en klassisk del og en del med jazz. Til den klassiske delen hadde vi et utfordrende samarbeid med en profesjonell klarinettist, Mats Lemjan. Her var det spesielt de to stykkene "Adagio fra klarinettkonsert" av Mozart og "Solo de Concours" av Messager som var utfordringene. Og her fikk Stasen anledning til å strekke seg litt. Det å beherkse det å være underliggende "symfonidel" samt å ha hovedansvaret for avansert, klassisk musikk var en ny opplevelse for oss. I jazzdelen var det solospill både av Stian (dirigenten vår) og Mats. Det ordinære programmet ble avsluttet med Soul Bossa Nova, der fire fra Stasen fikk prøve seg i improvisasjon: Erk Bye (trompet), Heidi Bjørge (fløyte), Gunnar Smith (trombone) og Hilde G. Larsen (klarinett). Øredøvende applaus. Og mindre ble det ikk da Mats avsluttet med en innlevelsesopplevelse med Gabriellas Song.

I løpet av denne høsten har Stasen fått et nærmere samarbeid med Byrådet i Oslo. Vi hadde blant annet oppgaven i julespill ansatt og politikere rundt juletreet, inne i Rådhuset. Her er det Ordfører Fabian Stang som er kontaktperson. Akkurat nå er et litt spennin nyttet til hvilke oppgaver vi kan få elget oss til under ski-VM i Holmenkollen. Vi høres!

Men ett annet prosjekt må også nevnes, nemlig omtalen av Stasen i Årboka til Ullern Historielag (2009). Her var det Erik (trompet) som var hovedansvarlig og skribent. Historielaget laget en omtale på hele 35 sider i årboken, med mange kjente og kjære bilder fra livet til Bestum Stasmusikk fra 1987. Det hele ble avsluttet med boklansering på Røa bibliotek i desember, med live konsert. Til boka hadde vi laget en spesialsydd CD til Historielaget, et meget hyggelig og givende samarbeid. Det er ikke siste gang Historielagets leder, Øyvind Rødevand, hører oss nei!


Høsten 2010

I skrivende stund (2. oktober) er det høst på Bestum. Noe har vi vært med på etter sommeren, men det meste og morsomste gjenstår: 3 konserter og en boklansering. La oss ta det siste først. Ullern Historielag ville gjerne innlemme Stasen som en viktig del av bydelens kulturliv. Dette medførte at Årboka til UH for 2009 inneholder nær 50 sider omtale av korpset, med et vell av bilder. Mesteparten av dette er en bearbeidet versjon av Jubileumsheftet vårt: Musikk i tekst og bilder fra 2007. Men historielaget ville være up to date, så dee har også tatt med det som har hendt etter jubileumsfeiringen 2007. Det siste som er med er Lilleaker Music Event i 2010. Denne årboka skal presenteres på Røa bibliotek 2. desember, så der blir det mulig å høre oss, kl. 18.

Forøvrig har det vært: Sommerspilling i Frognerparken (august), åpning av Bjørnsletta stasjon (august), loppemarked på bestum skole, oppvarmingskorps for Stabsmusikkn foran Ridehuset (september), vandring i lys og musikk Elvelangs Lysakerelva (september), oppmuntringsmusikk under Oslo Maraton (september), alt under kyndig ledelse av Geriljaminister Arne Sunde.

Og i tillegg til alle disse bidragene i lokalmiljøet, øver vi mot konsertene senere i høst.


Midtsommer 2010

Sommerfreden senker seg over Stasen, turen til Sæby er nettopp gjennomført. Tema i år var Walt Disney og vi valgte 1001 Dalmatinere. Her er noen glimt:
Glimt1, Glimt2, Glimt3. Men som vanlig er mai og juni en hektisk periode, med mye øvelse og spilling. Vi har åpnet nyoppusset Bestum Skole, vi har åpnet en del av turveien langs Lysakerelven og selvfølgelig en fullpakket 17. mai. Nytt i år var at vi var med som støttekorps for barnekorpset på Bestum i Borgertoget. Det er det mange år siden vi har gjor! Deretter ble det full oppmerksomhet om konsertprogrammet i Sæby. Dog, tradisjonene ble holdt vedlike, med Veteranskonserten i Pershallen og elevspilling på Nissen og Ullern VGS. Som i fjor var det fin oppslutning om Lilleaker Music Event, utenfor Kaktus. Og denne gangen hadde vi med Solveig Nesset som vokalsolist i "Saving all my love for you."

Vi rakk også en tur innom Bogstad-dagene.


Våren 2010

Bortsett fra mye øving, med tanke på konsertene i Sæby, og seminar og årsmøte i Drøbak, skjer det ikke så mye utendørs vinterstid. Dog, 5-mila får besøk, og på Heftye-villaen dukker de byrådene vi kjenner opp. Ordfører Stang begynner etter sigende å dra kjensel på dette skikorpset. Åpning av Bestum skole, og naturlig nok marsjøvelser. Jeg har sagt det før, og sier det igjen, det er ikke spøk å spille marsjer gående. Følgende skal passes: at du går rekke, at du går på rad, at du går i takt, at du følger med tamburtegnene. Dette hadde antakelig vært mer enn nok. men i tillegg skal du altså lese noter, spille i ned- og oppoverbakke, og samtidig passe på hvor du setter foten. Det ser greit ut nå du ser på 17. maitoget, men mange flere burde prøve dette. Det er nok en form for ekstremsport!

Jul-Nyttår 2009

Tradisjonen tror er Julekonserten i Ullern kirke godt forbeedt - den kommer ikke som julekvelden på kjerringa. Høydepunktet i høst var igjen konserten i Stabekk kino. I år var det "Porgy and Bess" og "West Side Story" som var på programmet. Denne gangen hadde vi to solister fra bær Mu Da Ungdom: Ine Brndsarbakken og Håkon Steinsholt. Dirigenten vår, trompetisten Stian Omenaas sørger for litt ekstra stemning med solo. Denne gangen fikk han hjelp av pianisten Eyolf Dale. Og ikke å forglmme, Haslum Pust & Blæs stillte opp som oppvarmingskorps. Vi var stjerner for n kvel!

Midtsommer 2009

Sommerstillheten senker seg nok en gang over betum. Stasfolke dra på ferie, og får en fortjent pause etter en ny tur til Bad Bramstedt, festivalen i våre hjerter. Det er mye tradisjoner i Stasen og hvert halvår har sine riter. Så her nevner jeg bare det om er nytt av året: Spilling på Lier asylmottak. Der satte folket tydelig pris på underholdningen. I mars ble vi initert il konsert med filmmusikk, sammen med bl. a. Torshov janitsjar, i Sagene festivitetshus. Her kunne vi bruke repertoaret fra konserten i fjor - kulturelt gjenbruk av høy verdi.

På øvingsplanen dreide det seg om Porgy and Bess og West Side Story, høstkonserten i Stabekk kino i november. Ja, i tillegg til konsertene i Bad Bramstedt, selfølgelig.


Jul-Nyttår 2008

I skrivende stund har vi her på Bestum så vidt begynt på det nye året. Rett forut nå er det tre flotte arrangementer; spilling på Lier asylmottak, musikkseminar på Kongsberg og deltagelse på konserten til Torshov janitsjar, tema: Filmmusikk - perfekt for oss! I distriktet her er det forferdelig stille. Livet går litt langsomt den første dagen. Og først om litt blir det øvingsmusikk å høre i de 1000 hjem. Høstsesongen ble avsluttet på behørig vis. Sist ut var Julespilling utenfor CC Vest. Men selv om vi ble annonsert over høytaleren har folk sjelden tid nok til å nyte Stasen. Og denne gangen var vi svært fornøyd med konserten, heftet "Vi tenner våre lykter" egner seg godt. Etter en kort musikksalutt utenfor Kaktus ble det julemiddag inne.

I tillegg til den tradisjonelle og meget gode gløgg hos a'Bente ble Julen åpnet i Ullern kirke 7. desember. Her var vi sammewn med Lilleaker Janitsjar og Lilleaker Skolekorps. I tillegg var det solosang av Harald Nesset. I år spilte vi: Amazing Graze, med trompetsolo av Stian, godt backet av tubaisten Arne (Sunde), Marys boychild og The Christmas Song. Til slutt fikk vi æren av å spille Deilig er jorden, sammen med organisten på orgel og allsang. Og vi var svært heldige, organisten og Stasen hadde riktig dur-mol! Og også denne gangen klarte vi å stikke oss litt frem i Aften - Bydel Ullern 10. desember. Julekonserten i Ullern kirke ble annonsert under: Hva skjer? Cyber'n trives med PR-fremstøt!


Høsten 2008

For å ta det siste først: Stasen har nettopp holdt en ny konsert i Kulturhuset Stabekk kino, med full sal. Temaet denne gangen var filmmusikk, noe alle var svært fornøyd med. Det musikalske er stadig et samarbeid mellom dirigent og notetilsynet. Og store deler av høsten er brukt til utprøving av noter og mye nyttig detaljøving. Av musikalske perler kan nevnes Limelight, Godfather, Pink Panther, Broen over Kwai, Moon river og selfølgelig We'll meet again som ekstranummer

Som ekstra trekkplaster hadde vi mezzosopran Eva-Kristine Hernes på vokal: Gabriella's song og My heart goes on. Med tidligere kinosjef Ingeborg Moræus Hanssen som innleder i hver avdeling måtte det bli vellykket. Ingeborg MH fortalte om hvor viktig film er for menneskets opplevelsesliv, og hvor viktig musikken er for filmen. Riktig musikk, god timing, alt til sin tid og sin film. Kraftfulle marsjer i oppdrevet tempo egner seg f. eks. svært dårlig i begravelses- elle elskovsscener.

På forhånd var det gjort mye PR-arbeid, og høydepunktet er nok innslaget i Aften-Aften, Bydel Ullern onsdag 5. november 2008. Stor omtale, Stasen avbildet som danseband på øvre dekk, hjem fra Bad Bramstedt i 2006. Intet mindre!

I tillegg til denne konserten ble selvfølgelig sommeren avsluttet i Frognerparken, som vanlig. Det er alltid turister som elsker dette innslaget med litt gale, godt voksne musikanter, i uniform som går rundt og underholder.

Nytt i år var en tur til Langesund i september. Vi var invitert med på kick-off-konsert for høstsesongen. Bamble musikkorps var ansvarlig og hadde fått til et omfattende og morsomt program. Det startet med konsert på torget i strålende vær. PÅ kvelden var det lukket konsert - vi spilte for hverandre. Seks korps var med, vi hadde konsert kl. 22.30. Litt sent, men halvveis fikk vi servert Backalao, Der smakte.

Vi var innlosjert på Skjærgården Badeland, og selvfølgelig rakk vi en komsert utenfor hotellet på søndag, før vi dro hjem.

Planer for 2009 begynner så smått å ta litt form. Det blir seminar på Kongsberg som vanlig, rette etter nyttår (jan/feb). Vi har fått invitasjon til å delta sammen med Torshov janitsjar på konsert med filmmusikk som tema (som bestilt!). Og de første tanker om konsert i 2009 er tenkt. Igjen, publikum og vi har mye å glede oss til.


Forsommeren 2008

I skrivende øyeblikk har feriestillheten nærmest inntrådt på Bestum. Snart er det St. Hans og folket prøver seg på feriemodus. Vi har vært gjennom mye av det tradisjonelle. Elevene ved Nissen og Ullern VGS er spilt ut av skolen, konserten i nymalt Pershall er gjennomført. Denne gang hadde vi ny vikardirigent, Lars Espen fra skolekorpset. En suksess fra øvelse til konsert! Det er jo ikke hans skyld at Stasen sjelden er helt på topp i Pershallen.

Hagefesten hos Kari tar også form av en tradisjon. Stasen møter Haslum Pust & Blæs. Årets korpstur gikk til Jønkøping, til Svensk Blåsmusikfestival. Der var vi med i en underholdningskonkurranse, hadde to utekonserter og paraderte gjennom gatene med brøytemannskap. Et Geriljainnslag var båtturen på Vennern, Mame. ..., med Stasen i vanlig samling foran i baugen - spillende. Gjestene ombord var svært fornøyde, verre var det med neste pulje som slukøret måtte innse at Stasen bare tok en tur med båten!

Nå ser vi fram til høsten, med Gerilja i Frognerparken, kick-off i Bamble og konsert med filmmusikk. Dere har mye å glede dere til!


Våren 2008

I dag, 18. mai, har vi lagt våren bak oss i Stasen og står foran en sommersesong med mye spill og moro. Det kommer jeg tilbake til om litt, som det nå heter i alle medier! Årets 17. mai har plassert seg i historien som en merkedag på mange måter. Stasen har startet på et par nye tradisjoner. Vi spilte rundt på Bestum fra kl. 07.45 til 08.30. Deretter endte vi direkte opp på terrassen til Kjell. Allerede da var Stasen godt nedfrosset. Været var ikke korpsvennlig, med 4 grader, regn, sludd på utsatte steder og motvind fra alle kanter. Etter to raske musikkinnslag på terrassen måtte vi inn i varmen, og der var det godt å være. Kjell har god plass og god mat, sånn er det bare! Kl. 12 gikk vi foran Ris ungdomsskole i toget, forbi den hutrende kongefamilien som følger nøye med på Stasens musikalske utvikling fra år til år.

I år foregikk barnelekene på Bestum skole på Blokajordet kl. 12. To steder på samme tid måtte selv Stasen gi tapt. Vi kommer nok sterkere igjen siden. På ettermiddagen var det Silurveien sykehjem, Silurveiend hvilehjem for eldre og Radiumshospitaler som fikk det årlige musikalske innslaget. Det er ingen tvil - korpsmusikk blir satt pris på disse stedene.

Tidligere i år hadde vi hatt en flott samkonsert med Vestre Aker Dusjlag i Ullern kirke, 6. april - kor og korps i skjønn forening. Denne gangen var ambisjonsnivået lagt rimelig høyt med stykker som: Zarathustra, Slavekoret, Ave Verum, Messias og xx. Vi kan ha all ære av konserten, og det mest fantastiske er samarbeidet med koret og at Stasen hele tiden kan bli litt bedre. Det er bare å være tålmodig, som han sa, solotrompetisten i Filharmonien. Etter 40 års virke gikk han av med pensjon og hadde kun vært 100% fornøyd med 8 takter en gang! Tenk over det!
Denne gangen hadde Aften, bydel Ullern vært med på å omtale konserten på forhånd. Stort oppslag i avisen på torsdag 3. april - stoooort bilde og flott omtale. Der har vi skaffet oss en ypperlig mediekontakt!

Før det igjen hadde vi som vanlig blåst skiløperne inn i de norske skoger ved Heftye-villaen under 5- mila i Kollen. Men igjen så opplever vi at kompetansen hos lyd- og kamerafolkene er meget mangelfull. De skjønner ikke hvilken perle de lar gå for svin, TV-dekningen av Stasen var denne gang alt for beskjeden. Noe må gjøres - i vår mediaavdeling. Sånn er'e bare.

Kongsberg-seminaret gikk som vanlig i januar. Der ble mye av vårens og sommerens musikalske sprell lagt på plass. I tillegg til konserten med Dusjlaget skal vi til Jønkøping i år. Der er det Svensk Blåsfestival!


Nyttår 2007

I dag, 20. desember senker julefreden seg over Bestum og Stasen. Vi har nettopp muntret opp shopping-slitne byborgere i deres vandring mot ukjøpte gaver. Det ble en kald fornøyelse - selv for vinterkorpset Stasen. Syv grader kaldt merkes, men Oslo sentrum krever og trenger oss. Og nogo attåt blir det alltid der Stasen er. En liten Tuba-konsert på Hard Rock kafe og underholdningsmusikk på 13-trikken hjem er med på å inspirere oss til nye opptredener.

Søndag 16. desember spilte vi julen inn i Ullern kirke. Denne gang sammen med Lilleaker skolekorps og Lilleaker Janitsjar. Stasen hadde æren av å åpne konsertdelen. med Joy to the world, Sonate og Fugue av Handel, tema fra The Godfather, og med O helga natt satte vi et flott punktum for en begivenhetsrik sesong. Alle vi i Stasen kan lene oss tilbake, la inntrykkene få liste seg inn, og glede oss over: Sinatrakonserten, Sinatrakonserten på CD, Musikfestivalen i Sæby, Jubileumskoserten, Jubileumsfesten, Jubileumskalenderen, Jubileumsboken og mye annet underholdende.

Og som vanlig lar vi ikke det nye året bli varmt før vi er i gang igjen. Ny musikk skal øves inn for 2008. Vi starter øvelsene allerede 2. januar og drar til Kongsberg på seminar medio januar. Det er som om Stian (dirigenten) kommer med en nyttårspresang, når den "nye" musikken skal prøvespilles på Kongsberg. Dette ser vi virkelig frem til.
Redaktøren takker for i år - kan vi bli enda flinkere?

Senhøst 2007

Nå, 1. november 2007 er vi i full gang med å øve på julekonserten. Det blir en konsert på høyt nivå. Dette kan jeg si på bakgrunn av det vi har fått til på Jubileumskonserten og den tradisjonelle konserten for LIONS i Ullern kirke. Det er morsomt og givende å øve på julesanger. Staserne får julesmilet midt i ansiktet og mange begynner en sakte omvandling til nisse! På LIONS-konserten var kirke full av tilhørere. Sammen med Lilleaker Janitsjar og Mærradalens Mannskor International ble det fin konsert.

Høstens høydepunkt var selvfølgelig Jubileumskonserten med etterfølgende JubFest. Det hele startet i Atriet på Diakonhjemmet med en Trompetfanfare, komponert av stian omenås. Godt musikkinnvidde sa det lød som tre trompeter - og klokkerent. Og vi var jo i alt syv stykker som delte de tre stemmene. Knallåpning, om jeg så skal si det selv. Stasen hadde alliert seg med Garry Gilby nok en gang. Han vokaliserte Mack the knife, King of the road og We'll meet again.
I tillegg hadde Stasen bl. a. Porgy and Bess, Florentinermarsj, Yesterday og Norsk dans nr. 2 (Grieg) på programmet. Som gjestende korps hadde vi Mellom-Blæs, Borgen Oldis og Åsen-Blåsen. I tillegg til sine egne 2-3 spesialnummere, var det et fellesnummer og det
hele ble avsluttet med vår We'll meet again. Noen bøker ble solgt, og godt salg av kaker og kaffe.

Av gavedrysset må vi nevne at Åsen-Blåsen syntes vi trengte en tonegenerator; Mellom-Blæs hadde produsert brus med etiketter fra vårt rikholdige bildealbum (bilder kommer senere); og Borgen Oldis ga oss en russisk marsjnote: Hjemlengsel. Den får vi nok sikkert mye nytte av! Og i tllegg fikk vi blomster av vårt æresmedlem Rektor på Bestum skole, Turid Mæhlum.

Stasen gikk rusa derfra, og akkurat det fortsatte om kvelden.

Tidlig høst 2007

En kort oppsummering av livet i Stasen, rett før det braker løs med jubileumsseminar, jubileumskonsert, jubileumsfest og alt det andre som hører til jubileer (pr. 05.09.07).

Akkurat nå planlegger vi og øver inn programmet for jubileumskonserten. Vi har høye forventninger om å gi publikum og gjestekorpsene en uforglemmelig musikalsk opplevelse.

I følge vanligvis godt informerte kilder oppførte norske sjørøvere seg "pent" i Danmark for første gang. Gods og gull - saltmat og sjømat ble fortært på stedet. Og som normalt for et turneringskorps ble konsertene bedre og bedre. Som seg hør og bør var det visstnok musikk også i bussen hjem, fra Larvik til Bestum. Men dette går jo ganske greit, så øvde som Stasen er rett etter en festival!

Tidlig i august skulle det vært geriljaspilling i Frognerparken. Den regnet bort og endte innendørs på skolen. Godt å komme i gang. For andre år på rad var det flere Stasere som var med på sommerspilling, ordnet av Stein Brubak, krumtappen bak Veterankonsertene i pershallen.

Også på valgdagen stiller stasen opp, spilling på bestum skole.

Midtsommer 2007

Om ikke lenge drar vi på sjørøvertokt til Sæby. Det er den 13. Internationale Musikfest og Stasen skal være sjørøvere i opptoget. De som ikke er med, venter i spenning på hva "røverne" får med seg hjem.

Nå som lyden av forårsmusikken fader ut her på Bestum er det tid for litt refleksjon. Denne våren har antakelig vært Stasen's "best period ever". Høydepunktet var swingkonserten i Stabæk kino i februar, med vokalisten Garry, dansere fra Bårdar, en smekkfull kino (drøyt 100 klappere), et godt konsentrer og gjennomøvd Storband (alias Stasen), med godt opplagte solister, en tilstedeværende dirigent Stian med horn. Vi fikk masse skryt for den prestasjonen. For mange Stasere tok det lang tid før vi kom "ned". En liten smak av hvordan det er å få full klaff - terningkast 7! Resultatet av dette arbeidet er at vi har et swing-, sang- og danserepertoar som har sendt oss skikkelig bakpå!

Forøvrig har foråret inneholdt mange av tradisjonenen våre: seminar på Kongsberg i januar, vi har hyllet Mellom-Blæs som ble 25 år og vi har deltatt på Veterankorpskonserten, denne gang i Voksen kirke. Hos Mellom-Blæs måtte jo bare Bruremarsj av Sunde spilles. Den spøken er stadig like morsom. De spreksete av o9ss fikk seg to runder i 17. maitoget - en gang sammen med Rusløkka og deretter foran Ris skole. Toget er stort! - og denne gangen ble vi vist frem skikkelig på skjermen. Så var det spilling som vanlig for avgangselevene på Ullern og Nissen VGS, alltid like populært.

Familien Asplin feiret sølvbryllup med stor hagefest. Hele Stasen ble invitert for å stå for underholdnings- og dansemusikk. Vellykket fest - spesielt var det hyggelig å spille for og med Ingvild - hun var ikke snauere enn at hun tok frem saxofonen og spilte med!

Julen/Nyttår 2006

Nå 1. januar i 2007 står vi foran et innholdsrikt år. Men før Jubileumsåret tok av, avsluttet vi 2006 med en kjempeflott konsert i Ullern kirke til jul. Med Mitt hjerte alltid vanker, A whiter shale of pale og Et barn er født gjorde vi antakelig vår beste konsert. Det sier sitt at Elisabeth Andreasson (Bettan) og Stein Erik Tafjord (tuba i Brass Bross) skryter - det merker vi oss. Stian får ut av oss det vi har lett etter- fantastisk!. Nå ser vi fram til Jubileumsinnslagene. På Julegløggen hos a'Bente kom det første - Stasens jubileumskalender - en sikker julegave i de tusen hjem på Bestum! Minnerikt, med mange hyggelige bildeminner.

I tillegg var vi selvfølgelig i sentrum for å hjelpe det handlende Oslo-folket med siste innspurt. Både Musikkpaviljongen og Dasslokket fikk sine Juletoner, og Stasen fikk sin julemiddag på The Scotsman.

Som om ikke dette er nok, i høst startet vi på det som skal bli en swing-konsert i mars 2007, med vokalist Garry. Både nye og gamle noter er utprøvd, samhandlingen med Garry vil gi repertoaret. Dette bør være en konsert for våre utvidede familier, dvs. kone, barn, tanter,onkler og alle gamle og gode venner og kjente.

Høsten 2006

Nå, 16.10.06, har vi nettopp avsluttet en fin og hyggelig LIONS-konsert i Ullern kirke. Her deltok det nysammenslåtte Lilleaker VSOB/Ullern janitsjar, Mærradalen Mannskor International (MMI) og Bestum Stasmusikk. Etter applausen å dømme gikk programmet godt hjem hos publikum: Largo, Lloyd-Webber, Misty, Norsk dans nr. 3 og Gammal Fäbodpsalme. I tillegg til solistene Kari (fløyte), Jannicke, Fanny og Ingvild (altsax) og Kari og Erik (trompet) fikk publikum nyte Stian's smakfulle trompetspill i Misty.

I tillegg har vi bidratt ved en utflukt i regi av Ullern historielag. Det er oftest litt spekatulært å delta sammen med "stifinnerne". I følge velinformrt hold var ikke Dobloug-gården helt lett å finne. Men mer spesielt ble det at det begynte å regne ganske kraftig. Stasen er et flott syn i hodelykter og pøsende regnvær!

Før selve høstsesongen startet hadde vi vår årlige sommerspilling i Frognerparken. Og der er det alltid turister som lar seg rive med i Stasens liflige toner. De ivrigste bidrar med å ta bilde av alle spillende Stasere. Vi er der nok til neste år også.

Sommeren 2006

Atter en gang har musikken stilnet på Bestum og i Stasen. Nettopp hjemkommet fra 15. Internationale Musikfest i Bad Bramstedt er det med gode minner og en viss tomhetsfølelse, at vi merker av høstens første øvelse i august. Alltid skjer det noe der Stasen er, f. eks at vi hadde første konsert fredag 30. juni kl. 17, samtidig som semifinalen mellom Tyskland og Argentina startet. Selv Våren av Grieg klarte ikke å holde tyskerne vekk fra de store skjermene. Dette er jo Festivalen i våre hjerter, og denne gangen ble arrangøren priset med et norsk fenalår. Og når da Mellom-Blæs har med en flaske akevitt er det hele fullendt. Musikalsk har vi med en forsterkning, dirgent Stian Omenås - på trompet og trommer. Det ble en usedvanlig snakkepause under soloen hans i "Misty". Helt etter oppskriften spillte vi på båten ned (Stena Line) og opp (Colorline). Det hele ble slik vi vil ha det, mange Stasere er med, været er helt topp - rimelig varmt i sola, og denne gangen leide vi sykler til transportetappene. Og igjen viste Stasen seg som et Turneringskorps. Konsertene gikk bedre og bedre. Avslutningen på Musikmeile 1 på lørdag er vi alle svært fornøyd med.
Les hva Stian synes om turen!
Vi kommer neste gang også - i 2009!

Før BB har vi gjennomført både nye og gamle velkjente ting. Skolespillingen for Ullern og Nissen VGS ved avslutningen har blitt en åreviss sak. Det samme er Veterankorpskonserten, denne gang på Voksen skole. Vi var særlig fornøyd med Li'l Darlin'. Og det var de andre korpsene også.

Det nye i år var hagefesten hos Karin, der vi samspilte med Haslum Pust & Blæs. Dette var så vellykket at det helt sikkert blir gjentatt. Og så 17. mai da, der vi igjen gikk to ganger - for Bjørnsletta som nr. 5 og for Ris GS, langt bak. Denne gangen fikk vi tatt et bilde av oss når vi passerer Slottsplassen. Det skjer ikke så ofte. Også dirigenten Stian var med og spilte marsjer - bra forsterkning!

Vi fikk også anledning til å underholde på Bogstad gård i juni, der uller historielag arrangerte Bogstad-dagen (omtale med bilder).

Senvår 2006

I øyeblikket (160506) har vi akkurat avsluttet feiringen nede hos Stein i Merthas hage. Vi var der for 22 gang ved hans 44-årsdag. Det er en fantastisk oppkjøring til !7. mai - siste finpussspill. I det minste blir vi klar over det vi ikke har øvd nok på. I år har vi hatt spesialdirigent for marsjtrening, han kunne både marsjer, marsjering og tambursignalene. Men det er ikke lett å følge med på signalene, særlig ikke for alle de som går bakerst. 8. mai hadde vi et prestisjeoppdrag - vi spilte for svenske og norske politropper som ble hyllet på frigjøringsdagen på Voksenåsen. Revolver-Harry fikk avduket sin statue, og prominente personer hørte på Stasen (Stray, Støre og Jamild (Sverige). Dirigenten (Stian) startet sin virksomhet høsten 2005 med å annonsere norsk musikk (for Bad Bramstedt), mer musikk i blåsingen og mer dynamikk i forsamlingen. Noe av det norske, samt Radetzky ble utprøvd under Huskonserten med bl.a. Skolekorpset i mars. Her er konserten omtalt på hjemmesiden til Bestum Skole (søk på oase).

Julen 2005

I øyebliket er igjen roen i ferd med å sige inn over noen i Stasen. Vi har nettopp gjennomført en flott kirkekonsert: "Vi synger julen inn", med: Joy to the world, Ei rose har sprunge og When you wish upon a star. Sammen med Bestum strykeorkester, Bestum skoles musikkorps, inkludert aspirantkorpset, Lilleaker VSOB/Ullern janitsjar og Lilleaker skoles musikkorps ble det som vanlig en flott og ettertenksom start på julefeiringen her på Bestum.

Tradisjonen tro ble det også i år en hilsen til det handlende Oslo-folket med Julespilling. Riktignok kom det litt ubeleilig regnvær, men Musikkpaviljongen var ledig! Ja, det meste går jo i kjente spor som det pleier og selve øvesesongen ble avsluttet med gløgg hos a' Bente. Men det som ikke er helt tradisjonelt og som har satt sitt spesielle preg på Stasen's høst og vintersesong er dirigentbyttet. Vår tidligere dirigent - Kjetil - måtte kaste inn håndkledet pga. mye å gjøre på jobben. For å få gjennomført konserten i Pershallen (se under) fikk vi hjelp av Øyvind. Deretter fikk vi kortvarig hjelp av (Horn)Cecilie, inntil vi fikk plukket ut Stian - som nå svinger pinnen foran våre øyne. Etter det vi har hørt gjorde han det så flott i Ullern kirke at flere mente at vi spilte velig fint. Så da så.

Med ny dirigent så skjer det samme hver gang - Stasen ser med forventning fram til det som skal komme. Og det første er musikkseminaret på Kongsberg. Det skal dere få høre om, litt ut på nyåret (2006).

Høsten 2005

Nå (17.10.05) har vi nettopp gjennomført to fine konserter (repertoar) under ledelse av Øyvind Svendsen, vikardirigenten. Lørdag var vi i Pershallen sammen med koret Koriander og vokalisten Hildegunn Coucheron (søstra til Wenche). To avdelinger og masse swingete musikk. Noen danset. Søndag var det Lions i Ullern kirke, sammen med Lilleaker VSOB, utvidet med Ullern janitsjar (pga. manglende dirigent) og Merradalens Internasjonale Mannskor. Dette er i ferd med å bli en trivelig tradisjon, med omlag halvfull kirke og Knut (trompet) som konferansier.

Før dette måtte Kjetil, vår faste dirigent, gå fra borde pga. stort arbeidspress. Vi var heldige som hadde Øyvind. Han steppet inn på kort varsel, fikk ordnet hele repertoaret, organiserte samspillet med Koriander og la til rette for Hildegunn (Coucheron). Hennes versjoner av Misty og Halleluja - I love you ble en flott opplevelse.

Før i år var vi på Brønnøysundfestivalen, sammen med Ullern janitsjar, en vindig og fuktig opplevelse (regn!). Bildene våre forteller mer enn ord. Før det igjen var det den tradisjonelle Veterankorpskonserten i Pershallen, i litt ny drakt. Gjennomføringen gikk kjappere, færre korps og hvert orkster hadde strenge tidsrammer for musikalsk opptreden. Stasen hadde med seg Tweedle Dee, Music to watch girls by and You make me feel so young. Enkle men godt swingete stykker, som vi fikk mange lovord om.

I 17.mai toget gikk vi som vanlig foran Persbråten VGS, etter at vi hadde gått sammen med Ruseløkka janitsjar, for deres skole. Det er stadig mulig å rekke to runder i toget, og programlederen på TV kommenterte det. Det å bli gjenkjent er prestisjefylt!

Når vi i tillegg hadde den vanlige sommerspillingen i Frognerparken før høstsesongen startet, er det meste nevnt. Høsten har forøvrig gått med til å øve mot konsertene, og følgende stykker sto på repertoaret. (her kommer det noen "nye").

Nå starter arbeidet med å øve inn til julekonserten i Ullern kirke, finne ny dirigent og begynne å se etter nye noter for Kongsbergseminaret og resten av fremtiden. Vi høres!

Våren 2005

I skrivende stund (080405) er STASEN rett foran marsjtrening til 17. mai. Vi har spilt de fleste marsjene sittende og da lyder det både kraftig og fint. Så da gjenstår bare det å få luft under tonene.
Siden sist har vi hatt vårt årsmøte, spilt på 5-mila og hatt seminar på Kongsberg. Kan det bli mer tradisjonelt? Slik vil vi ha det!

Julen 2004

Julespillingen i 2004 ble avsluttet med en flott, fengende og publikumsvennlig konsert i Ullern kirke, sammen med koret Vestre Aker Dusjlag. Det hele ble en fenomenal opplevelse, antakelig både for kor og korps. På repertoaret var det nummer for Dusjlaget alene, Stasen alene, kor og korps sammen og det hele ble avsluttet med allsang. I tillegg sang kordirigenten (sopran) solo med kor og orgel, og det hele ble stemningsfullt, Vuredringen av dette gjøres først og fremst ut fra applausen til slutt, den kunne mang en profesjonell utøver vært stolt av. Det henvises til
omtale og bilder for de som vil nyte mer. Det vil ikke overraske om kor og korps møtes igjen!

Før det var det geriljaspilling på Aker Brygge. Denne gangen var vi ikke heldig med været, mye av musikken blåste bort, men noen julehandlere fikk en liten musikalsk oppmuntring i julestria.

Tradisjonen tro var vi også med på julekonsert i Ullern kirke, sammen med strykerne, skolekorpsene fra Bestum og Lilleaker, samt Lilleakers veterankorps (VSOB). Ekstar hyggelig er det at aspirantene i skolekorpsene er med. Her er det rekrutter til det Stasen og VSOB holder på med, det gjelder bare å fange de før alt annet kommer i veien.

Tidligere på høsten hadde vi våre vanlige "saker", konsert med Lion's i Ullern kirke, vårt årlige høstseminar i Oslo (på Bestum skole denne gang), og med Sommerspill i Frognerparken som åpning på ny sesong. Her er det alltid turister som trives i Stasen's lydinferno, og avslutningen med Ja vi elsker rett foran Monolitten blir vemodigere og vakrere for hvert år. I skrivende stund (7.1.05) har vi akkurat startet 2005-sesongen. Mye morsomt venter - antakelig.

Våren 2004

17. mai ble vel gjennomblåst, med et kompakt program: Spilling på Seniorhjemmet i Silurveien før toget, hjelp til Persbråten VGS for å komme musikalsk forbi Slottet. Deretter rask retur for spilling på Radiumhospitalet og Silurveien sykehjem, for deretter å fronte Borgertoget på Bestum. En kraftprestasjon spør du oss!

Bestum Stasmusikk følger opp oppgaven som nærkorps. I våres har vi bidratt med musikk på Markedsdagen til Bestum skole, til Historielagets vandring på Skøien og Bstun(m), samt åpning av den nye Vækerøparken hos Hydro på Vækerø. Alle steder får vi den hyggelige tilbakemeldingen - flott og hyggelig musikk.

Helt i tråd med tidligere tradisjoner var vi også i Pershallen i juni og spilte for andre veteraner, dvs. Åsen Blåsen, Lilleaker VSOb, Eikeblås, Mellom Blæs, Lystharmonikerne, samt koret: Kor X. Kor var igjen et hyggelig musikalsk innslag. Stasen avsluttet selve korpsdelen av konserten, med Arnhem, Fusion Factory og Rough Ridin'. I tillegg var det fellesnummere: Gammel Jægermarsj, The little Shephard Blues, Defilermarsj og Pumps & Circumstances som avslutning. Og de som har god råd benyttet anledningen til å kjøpe medalje.
Veterankonserten hadde denne 10-års jubileum (11. gang!).

Også i år som tidligere er vi med på gjøre Stas på avgangselevene på Ullern og Nissen VGS. Og nå er det like før korpset drar til Seby.

Vinteren 2004

Nå (13. april) er det like før Stasen skal starte oppkjøringen eller skal vi si oppgåingen til 17. mai. Igjen har vi hatt en musikkrik vinter, med seminar på Kongsberg, huskonsert med Bestum Strykeorkester, konserrt i Sagene Festivitetshus med mange korps og ett kor, 5-milsmusikk i Holmenkollen og åpning av det nye CC Vest.

Sesongen ble avsluttet med konserten i Sagene Festivitetshus. Her hadde Kjetil gjort noe lurt med repertoaret, nemlig dansemusikk. Etter selve konserten skulle det være dansblåseensemble og dermed fikk publikum muligheter til å varme opp med stasens liflige toner. På repretoaret sto: Miss Frenchy Brown, Aint misbehavin', Soul Bossa Nova, One on one, Rosa på Bal og som avslutning Lil' Darlin'. Til tider var det stor applaus fra publikum (særlig under solonumrene, jeg skriver ikke mer!) og vi hadde Rough Ridin' på lur som ekstarnummer.

På kort varsel klarte vi å stille spillbar besetning til åpningen av Nye CC Vest.

Før det hadde vi konsert i gymsalen på Bestum skole, sammen med Bestum Strykeorkester. Her var repertoaret: Les Miserables, Fusion factory og .... Konserten var et vellykket tiltak. Strykeorkesteret fikk strøket seg ut i hele sin bredde, og noen av rekruttene fikk vist virituose takter. Dette må vi gjenta.

5-mila i Kollen ble bespilt på vanlig vis, ved Heftyevillaen. Her var det store forventninger tilårets musikalske innslag, og vi blir traktert med kaffe, sølbærtoddy, boller og rømmegrøt som rosinen på pølsa. I år var det varaordfører Kristiansen som tok oss i mot. Plasseringen her er gunstig: det er kamera i nærheten og vi kan få tint instrumentene i kaldt vær, i tillegg til gourmet-tilbudet. Dette å være nære societeten i Oslo gir en følelse av "fiffen", og det tror jeg Stasen takler.

Høsten 2003

I dag (20. desember) har stillheten senket seg over øvingslokalet på Bestum Skole, nå ligger instrumentene rundt omkring i de Bestumske hjem. Forhåpentlig får de en musikalsk behandlig i løpet av jul og nyttår. Da er de klar for å starte på nytt i 2004. Høstsesongen ble avsluttet med julespilling (mye vakre toner fikk vi høre!) på CC Vest, med påfølgende julebord på Kaktus. Arbeidsdag dagen etter innebærer få drammer og tidlig avvikling for de fleste.

Tradisjonen tro var vi også med på julekonserten i Ullern kirke, sammen med Lilleaker VSOB, Lilleaker Skoles Musikkorps og Bestum Skoles Musikkorps, med aspirantkorpset. Det er noe trygt å innlede julen med musikk i kirken, der Stasen bidro med: Irish Tune, En rose er utsprungen og Hark the Herald Angels.

Det det ikke ble invitert til i år var juleavslutning for Ullern turn i Ørakerhallen. Forhåpentlig er de tilbake neste år.

En fin avslutning på pressedekningen av Stasen i 2003 var spillingen for Ullern Avis/Akersposten. Avisen hadde "åpen dag" i forbindelse med innflytting i nytt hus, sentralt på Røa. Og hva er vel mer naturlig enn at nærkorpset stiller opp for næravisen. Vi er veldig fornøyd med avisen "vår", og det er åpenbart at den som ble intervjuet trivdes i pressens blitsregn. Vi er stadig parat.

Litt tidligere
I skrivende øyeblikk (medio oktober) betår aktiviteten vår først og fremst av øving. Men et morsomt avbrekk ble det i den introverte opplevelsen. Lions - avdeling Lilleaker arrangerte kirkekonsert i anledning Ullern kirkes 100 års jubileum. Og Stasen ble invitert, sammen med Lilleaker VSOb (hva står nå den b'en for?) og mannskoret MMI (Mærradalen Mannskor International). Det var et hyggelig og muntert bekjentskap og alle var enige om at det var en fin konsert. Det er selvfølgelig hele tiden et forbedringspotensiale for oss. Vi spilte Korall nr. 50 (Still, still with Thee),Chaconne av Holst, Irish Tune fra Country Derry av Grainger og avsluttet med valdresmarsj av Johannes Hansen. Tidligere på høsten hadde vi musikkseminar hos Bente O., på Hvasser. vellykket som i fjor.
Som avslutning på vårsesongen gikk turen i år til bad Bramstedt igjen - for 5. gang, nå på den 14. Internationale Musikfestival. Denne gangen traff vi VG i ølteltet og et oppslag om pølser, øl og hornmusikk ble resultatet.

Sommeren 2003

På dette tidspunktet har alle i Stasen blitt ett år eldre - siden i fjor sommer. Det som tidligere var et erfarent korps har blitt enda erfarere. Og det gir utslag. Om mulig takler vi mediaoppslag bedre, vi har lykkes med merkevarebygging som "Ditt Nærkorps" her på Bestum og vår musikalske erfaring gir oss stadig nye oppdragsgivere. I tillegg har vi hittil i år selvfølgelig også lagt bak oss våre tradisjonelle musikalske opptredener.

Det hele (2003) startet med vinterkonserten, med Åsenblåsen og Disharmonikerne som gjestekorps i vårt arrangement på Ullern skole. Dette har blitt en åreviss tradisjon, med ansvar etter tur. Neste etappe var opptreden i Holmenkollen under 5-mila. Heftye-villaen får årlig besøk. Denne gang i tjukk tåke og snedrav. Dette er det lett å se av bildene.
Melding fra sofaen: Flere Stasere ble observert på skjermen, og liflig musikk fyllte de tusen hjem!

Hvem andre enn Persbråten VGS var det som fikk følge av Stasen i 17. maitoget? Ingen! I år ble vi imidlertid invitert bort til et "årsmøte" for Nordiske advokater, som ble arrangert rett ved siden av Rådhuset.
For en lykke!
Deretter ble det "same procedure as every year", med Folketoget på Bestum (kl. 16) og spilling for Røde-Korshjemmet og på Radiumhospitalet.

Historielaget på Ullern og Ullern kirke har oppdaget hvilken kilde Stasen er - til underholdning og gledesspredning. Og her kommer dette med Næravisen inn. Også Akersposten ser at Stasen er godt pressestoff. De var tilstede da Ullern kirke feiret sin 100-årsdag, samt da Stasen bidro med musikk på markedsdagen til bestum skole.
Historielaget feiret den som skrev Bestumsangen. Stasen ble invitert, Bestumsangen er jo en av slägerne - med to selvdiktede vers. Disse to fallt spesiellt i god jord. Den lune humoren vakte latter og munterhet. Denne feiringen ble gjort i samarbeid med Ullern kirke, som start på feiringen 100-årsdagen. Som i fjor ble Stasen deretter invitert av kirken til å spille under sommerfesten på Kirkebakken.

Og når vi minst aner det - dukker Akersposten opp igjen og igjen. !

Første del av 2003 ble avsluttet med ny deltagelse i Bad Bramstedt, på 14. Internationales Musikerfest. I følge rapportene var det en tur i god tradisjon, med alle ingredienser og mye Staselig god musikk! Det var 5. gang Stasen var der.

2002

Akkurat nå er et helt år igjen i ferd med å ebbe ut for Stasmusikken - igjen et rikt musikkår. Tradisjonene opprettholdes, vi har spilt i Holmenkollen (5-mila), vi har gått i 17-mai toget (2 runder!), vi har deltatt på veterankonset i Pershallen, og sist men ikke minst: vi har hatt 15-års jubileumsarrangement med konsert i Pershallen. Her var det seks andre veterankorps som var, bl.a. våre gode venner fra Mellom-Blæs.

Vi hadde: Hip to be square, Rock, Rattle and Roll, Fly me to the Moon på konsertprogrammet

Brosjyren vår ble også presentert på Jubileumskonserten. Stasen - din nærmusikk var mottoet for jubileet og med brosjyren skal vi bli enda mer kjent i bydelen - hørliggjøring kalles det.

Tidlig på året ble swingprosjektet fra 2001 fulgt opp med konsert på Høyenhall skole sammen med Oppsal Janitsjar og 2000. Her ble det spilt Corcovado, Ain't Misbehavin', New York New York, Fly me to the moon og Li'l Darlin' - alle med de kjente solistene.

I fobindelse med Holmenkollrennet var også Stasen med på en Verdensnyhet: VM i Flaskehopping. Stasen stilte med signalblåser i bakken og musikk som varmet. Mange lag var med i hopprennet- også Stasen. Dessverre ble vi nok mer eller mindre uplasseet, men vi kommer kanskje sterkere igjen neste år.

Årets avslutning ble også slik vi vil ha det: nisseopptreden for Ullern IF i Ørakerhallen - for barneturngruppa, julekonsert i Ullern kirke og geriljaspilling - denne gang på CC Vest. Vi ble spesielt godt mottatt på Vinmonopolet, der vi spilte stengemusikk!

Julen 2001

Akkurat nå har julen kommet til Stasmusikken, dvs. vi har slurpet i oss julegløggen. Øvelsene er slutt for i år, og vi har vært å høre der vi pleier.

Først ut var småturnerne i Ullern. Nytt av året var at lyset i Ørakerhallen ble slukket idet nissen kom. Da spilte vi "På låven sitter nissen". Heldigvis var vi nær slutten, så det ble bare noen få takter med naturlig decrescendo. Noen kaller det "fading". Det som skjedde var at bare de som kan den utenat spilte til slutt, og det var svært få!

Julegeriljaen i år kom nok litt overraskende på publikum. Det virket ikke som julehandelen hadde kommet helt i gang. Men det er jo alltid en eller to som klapper. De som ikke opplevde oss lurer nok på hvor vi ble av i år. De kommer nok til neste år. Hjemturen ble en braksuksess - for oss som tok trikken. Der var det et musikkhungrig undommelig publikum. Stasens julerepertoar gjorde stor lykke (innkludert Java Jive).

Søndag 16. desember var det kirkekonsert i Ullern kirke. Stasen spilte "Ave Verum" (Mozart) og "God Bless the Child". Det pussige var at kirkekonserten i Domkirken samme kveld hadde kopiert oss, og satt Ave Verum på programmet! Den er så nydelig at vi tåler det! Her kan du både se og høre solisten Venche i "God Bless the Child".

Høsten 2001

Denne høsten har vi hatt swing-prosjektet. I sin urokkelige tro på at marsjeringskorps kan nærme seg storband og legge trykket på 2. stavelse har Kjetil (dirgenten) loset oss igjennom: Quiet Nights (bossanova), New York, New York (moderat swing), Ain't misbehavi'n (slow beat), Li'l Darlin'(very slow swing) og gjenoppførelse av God Bless the Child (dvs. Venche). Perfeksjonering foregikk under høstseminaret på Nissen skole. Eksamen ble spilt på konsert med Åsen-Blåsen og Husdisharmonikerne - meget vellykket spør dere oss!

I skrivende stund går det raskt mot jul, og både JULETURN, JULEGERILJA og JULEKONSERT i Ullern kirke er i vente. Hold ut!

Våren - Sommeren 2001

En sommer er over - ja tiden kommer stadig fort til oss i Stasen. I år var det tre store musikalske milepæler - Konsert i Pershallen, Musikfestival i Sæby og Kongebryllupet - de to siste noe identiske! For ikke å snakke om muligheten til å notere rundetid i !7. maitoget.

Både døveskolen, Vedalen skole, og Persbråten fikk i år gleden av Stasen som musikalsk ledsager forbi Slottet 17. mai. Mon tro om kongefamilien kjente oss igjen 2. gang. Langs ruten var det tilskuer som ropte: "Dårlig rundetid på dere". Altså gjenkjent!

Veterankonserten i Pershallen ble en god oppkjøring til Seby. Vi spilte del 3: March, Fra First suite i Eb (Holst) og Amparito Roca. Alle var enige om at det hadde vært en fin konsert.

Årets høyde til nå ble i hvert fall Karnevalsopptoget i Seby. Vi hadde Kongelig bryllup som tema og vant konkurransen. mer om dette finner dere her og her og her.

På sensommeren var det Mette-Marit og Haakon Magnus som fikk gleden av å lytte til stasens virituose opptreden i regnværet, rett før fyrverkeriet. En stor opplevelse, med hodelykter gjennom Oslo's gater, fulle av vann (gatene altså). Kongehuset hadde også fått Stasens forsikringer om at bryllupet ville bli en susess, prøvekjørt som det hele var i Seby. Mer om dette her og her og her.

Vinteren 2001

Plutselig kom vi, dvs. dirigenten Kjetil Myhre, på at vi burde spille på en konsert. Dette var antakelig et ukontrollert utslag av at Stasen hadde klart å spille svakt, dvs piano der det skulle være svakt. Dette er for en nær Nirvana-opplevelse å regne, og er ikke dagligdagskost! Ofte er det snakk om å ta skjeen i egne hender. Vi inviterte Mannskoret Ørnen, som bidro med et variert musikalsk innhold, sammen med Stasen. Det hele gikk av stabelen i Menighetshuset på Ullern, 25 mars 2001. I følge godt informenrte kilder, vil det overraske svært få om dette arrangementet blir gjentatt.

Julen 2000

Denne gang ble det stor juleaktivitet i Stasen.

Borettslaget ved Olsens Enke ville ha nydelig julemusikk ved tenning av juletreet, og det skal jeg si de fikk.

Som vanlig underholdt vi småturnerne i Ullern IF, ved juleavslutning i Ørakerhallen. Her ble det spilt ved innmarsj, før oppvisningene, under noen av oppvisningene (de små klarer å turne til Stasen!), i pausen og under ventetiden på nissen. Da vi hadde spilt På låven sitter nissen...., ca. 113 ganger kom han endelig.

I år var vi heldige og fikk være med å spille julen inn i Ullern kirke. Der spilte vi som avslutning: Gjendines Bådnlåt og Julekveldsvise, med dirigent Kjetil. Etterpå hørte jeg noe si: "Stasen spilte veldig fint"!

Julegeriljaen ble også minnerik i år. Rett ved Stortorget ble vi assistert av en på smellstikker. Det gjorde seg!
Utenfor Paleet dukket det opp fire unge som gjerne ville synge sammen med oss. Da anstrengte vi oss til det ytterste og spilte så svakt vi kunne. Vi hørte at de sang. De samlet inn penger til "de kristne verdier", og fikk inn noen få kroner.
Neste innslag var en halvung dame som hadde vært tamburmajor. Hun demonstrerte sine kunstner med en paraply og jubelen blant noen i Stasen ville ingen ende ta.
Noen tindrende barneøyne ble belønnet med "Så går vi rundt..." og "Pippi".

Så tok vi trikken hjem, og jammen var det noen som ville ha musikk på trikken også! Hell og lykke.

Våren, Sommeren, Høsten 2000

I år hadde vi en uvanlig opptreden under 5-mila i kollen. Vi deltok med musikk og underholdning på Ullern Bydels Camp ved Marimyr. Med overnatting i telt for de tøffeste. Dette var en del av 1000-års jubileet til Oslo. Hver bydel hadde sin ambassade, vi den amerikanske. Det ble mye ståhei rundt den amerikanske deltaker Justin Wadsworth. Her er et stemningbilde fra leiren , og her en omtale Justin m.m.

Sommerturen gikk til Bad bramstedt i år. Cyberministeren var i Australia, så fra denne turen er det bare glimt1 og glimt2.

Som seg hør og bør hadde vi vår sommerspilling i Frognerparken rett før høststart. Det er stadig noen nye som er glade for at vi spiller. Det e tydeligvis mange å ta av. Det hele ble avsluttet med "Ja vi elsker" forans Monolitten.

Tidlig i september var Ullern Bydel igjen på tråden. De ville ha oss til å underholde ved en Bydelsvandring, fra Hoff gård, via Huseby til Munch's galleri på Ekely. Her hadde Ullern historielag mye morsomt å fortelle om tidligere bosetting. Alt man vet om folk. Personvernet var nok ikke så utviklet i perioden fra år 900 til 1900. Datatilsynet må ha komme noe senere!

Den største greia ved høststarten var at Magnus, dirigenten vår gjennom mange år, måtte gi seg pga. for mange andre oppgaver. Da var gode råd gode å få! Jungeltelegrafen ble tatt i bruk, og vikardirigent Øystein dukket opp. Han bidro stort til at høstseminaret på Hvasser ble musikalsk vellykket.

Nok en gang fikk vi anledning til å spille når publikum kommer. Det var før teaterstykket "Øst for Eden". Vi spilte "Bestumsangen" som avslutning. Deretter gikk vi inn og så på stykket, hvor de sang "Bestumsangen", vemodig vakkekrt ved soloppgang. Selvfølgelig kan en si at de manglet korpsmusikken, men for en gang skyld klarte vi å avstå!

Vinteren 2000

I vinter har vi fulgt opp tradisjonene våre: 1) Seminar på Viubråtan. 2) Konsert med Bestum Skoles Musikkorps.
På Viubråtan ble det spesielt øvd mye på Baby Elephant Walk, The Pink Panther, Route 66 og Soul Bossa Nova. I følge dirigenten -
Magnus - er vi i ferd med å komme bakpå, og det er visstnok dit vi skal? Det heter visst layed back.
Bilder fra Viubråtan.

Onsdag 23. februar hadde vi konsert sammen med BSM, i Gymsalen på Bestum skole. Skolekorpset åpnet med:........ Stasen fortsatte med: Route 66 og The Pink Panther. Til slutt var det fellesnummer: March from Scpio (av Händel), Olsenbanden, Froh und Heiter og Holmenkollmarsj.

Fremmøtte foreldre, tanter og onkler var elleville av begeistring, og ekstranummeret: Gammel Jegermarsj var ikke til å komme utenom.
Alle musikantene synes dette er helt topp, så det blir nok konsert til neste år også. Velkommen igjen.
(Det er mulig vil må ha flere ekstranummer!)

Sommeren 1999

Sommerturen gikk til Gadebusch, en liten landsby (dorf) øst for Lübech, i det tidligere Øst Tyskland. Her er noen tanker etter den festivalen, og et lite knippe bilder finner du her, her og her.

Vinteren 1999

Denne vinteren har hatt to høydepunkter: Vi har gjort opptak for å release
CD, og 10. mars hadde vi konsert sammen med Bestum Skoles Musikkkorps i Samlingsalen på Øraker skole. På konserten spilte først skolekorpset

Phantom of the Opera; Just the way you are; California dream'in

Deretter overtok skolens seniorkorps med:

Jeg vil ha en blå ballong; King of the road

Korpsets dirigent, Kristin , hadde et godt grep på det hele, og øste sin musikkunnskap ut over tilhørerne og ventende korps - oss. Foreldrene - et aldri sviktende støtteapparat gav taktfast applaus. Deretter var det vår tur. Vi måtte låne dirigent - Kristin. Hun kjenner Stasen godt fra øvelse og konserter (som lytter), så hun vet at vi bestemmer både tempo og styrketegn selv, uten å skjele mye til dirigenten. På den måten lever Stasen opp til utsagnet "De beste dirigenter er de som ødelegger minst for korpset". Stasen bidro musikalsk med:

Arnhem; The Imperial March; Bam-Boo-Lah (m/tubaduo)

Her kan du snart høre Bam Boo Lah

Det hele ble avsluttet med fellesnummerne:

Bruremarsj; Defilermarsj

og til Stasen's store fornøyelse: et ekstranummer på oppfordring fra salen:

Gammel Jegermarsj

og deretter Stasens kjenningsmelod: Pippi.

Hva gjør det vel at Stasen hadde glemt Defilermarsj og at ikke alle i skolekorpset hadde Gammel Jegermarsj. De unge og de gamle fellesså på notene - det er fellesnummer det! Dette synes vi i Stasen var så hyggelig og ålreit, at vi skal gjenta det. Takk til Skolekorpset for invitasjonen. ... og kanskje sådde vi tanken hos noen mulige rekrutter?
Og apropos styrketegn: Stasen har stadig en oppgave med å skille mellom f, ff og fff. Når det kommer frem at dirigenten lurer på hvordan det blir med fff i det hun står i motvind under f, ja da er det bare å øve mer. Stor takk til dirigenten for tapper innsats.

Julen 1998

Den tradisjonelle julegeriljaen ble gjennomført etter The same pocedure as every year. Julefolket utenfor Nationaltheateret, ved Julegrana, utenfor Paleet, og på Egertorvet fikk oppleve ekte Juleglede sammen med Stasen! Deretter måtte vi slukke tørsten. Dock Side på Aker Brygge viste seg fra en julehyggelig side. Både gjester og personale satte umåte stor pris på vårt musiaklske innslag inne - enda de ble advart! Vi spilte både på og uten oppfordring og en gratis drikk ble Julegaven. Dette var så hyggelig, stimulerende og vellykket at jeg ikke kan tenke meg at vi ikke gjentar det - The same procedure next year.

Høsten 1998

Av en eller annen grunn har dette vært en stille høst. Vi har øvd som vanlig, og mange spilleoppdrag har rett og slett uteblitt!! Lyspunktet var markering av Alessi-butikken, som åpnet med ny idé på Frogner. Nytt for Stasen var også kua vi hadde først i toget bak oss - i opptoget frem til Skovveien. Foreløpig mangler vi bilde av Stas-kua - den var hvit og svart!

Sommerturen 1998

Sæby

Også denne gangen deltok stasen på den Internasjonale Musikfestivalen i Sæby. Gldeleig denne gang var at pressen oppdaget hvilket funn vi er. Dette kan du lese mer om
her.

Våren 1998

Ball og musikk

Endelig lykkes de - Bækkelagsjentene. Som noen kanskje har fått med seg har Stasen gode kontakter med ESSO. De er hovedsponsor for Bækkelagsjentene. I viktige kamper blir vi nesten omdannet til ESSO-korpset (men bare for en fryktelig kort stund). Det ble vi også i Oslo Spectrum 16. mai. Da vant Bækkelaget over Kras Zagreb med fryktelig mange mål og ble Europacupmestere! Da er det moro å være StasenTiger!
We were there.

Gratulerer med seieren, Bækkelaget - vi kommer gjerne igjen!

Sommeravslutning

Den regnet bort i år, onsdag 17. juni.

Høsten 1997

Denne høsten har allerede vært en begivenhetsrik sesong, idet vi bl.a. har hatt 10-års jubileum (1987-1997), med

Jubileumskonsert 1. november:

På konserten (på Diakonhjemmet) deltok:

Musikkselskapet Mellom Blæs, Åsen Blåsen Blæse og Spadserensemble, Olsen Banden, Lilleaker VSOB, Borgen Oldis, Disharmonikerne og Huseby Videregående,

sammen med OSS som skulle feires. Dette var en annerledes konsert idet alle gjestekorpsene skulle spille for oss, samtidig som pynten i salen og det øvrige bare dreide seg om Stasen. Og det er vel ikke mer enn rett og riktig. Alle korpsene spilte pent, og høydepunktet var nok "vielsen" mellom Disharmonikerne og Huseby. De ga hverandre hornene "på det", for å vise at de var ektekorps.

Stasen selv spilte en selvsammensatt medley av: PROMOTION, HELLO DOLLY, BESTUMSANGEN (vår nasjonalsang), LA CUMPARSITA, COLONEL BOGEY, FROH UND HEITER, og med FATHER OF VICTORY som avslutningsdel, i tillegg til kjenningsmelodien BEER BARREL POLKA (m/sang). Etter at vi hadde latt som vi bladspilte BRUREMARSJ av Jan Magne Førde (han fra Brass Bros vet du), ble det hele avsluttet med Pippi langstrømpe, sam vanlig.

Vi var 55 spillende på konserten - ikke dårlig med tanke på at vi var ca. 15 på de første spilleoppgavene i 1987. Det lød deretter dengang - noe som vi forhåpentlig fikk frem under avspilling av PROMOTION.

Hovedmeny

Jubileumsmiddag

Sammen feiret vi oss selv på Stallkroa på Øvrevoll, der det viktigste var de forskjellige instrumentgruppenes revy- og sketsjinnslag. Dette er like morsomt hver gang! Kreativiteten og humoren blomstrer, og særlig innslaget med trombonistene på Høgda Trygdeheim i 2037 ga oss en oppmuntring for fremtiden. I tillegg ble mye av tiden brukt til å se på hjemmesiden vår, samt videopptak fra alle våre opptredener. Særlig opptak fra NRK - 17. mai og og Lillehammer OL samt Trondheims VM får vi aldre sett nok på! Kveldens høydepunkt fra NRK-sendingene var da Kong Harald 17. mai tørket en tåre da vi spilte Norge i rødt, hvitt og blått på Slottsplassen. Det så i hvert fall slik ut. Vi visste ikke at vi spilte så vemodig vakkert. men at vi er linselus, og trives med det - det vet vi!


Nytt ministerium

Under festmiddagen ble, etter et overraskende interaktivt og revypreget innslag, Stasens Mødreforening omorganisert til Fjasen, med sin egen Fjasminister Grete Ellefsen. Ifølge selvbestaltede Fjasen-medlemmer har de sine egne opptakskrav, noe som sikkert den øvrige medlemsmassen vil komme tilbake til. For enkelte medlemmer av den musiserende delen av orkesteret virker det direkte truende at Mødreforeningen er oppløst. Her ligger det antakelig morsbindinger bak!


Music bands we know

Musikkselskabet Mellom-Blæs

ÅsenBlåsen

Lystharmonikerne

Sørkedalen Brass Band

Oppsal Janitsjar

Lilleaker janitsjar

Sæby

Strømsgodset musikkorps

Other music bands

Hobart City Band - Her spiller Line i landflyktighet!

Blåveisene - Gjøvik Veterankorps

Det skjer i Oslo

Musikverein Friesenheim

Musikverein St. Christina, Ravensburg

Guelph Concert Band

Lågabrass

Fanfarenzug-Heisfelde

Mannskoret Ørnen (Her synger Knut Olav, også kalt Kåre)

Torskangerpoll Musikklag

Ludrasveit Hafnarfjardar

Finstad Korps For'Eldre

Radøy Brass

Tyske korps

Strindens Promenade Orchester

Grunnen til at akkurat Strindens (NTNU, Trondheim) er med, er fordi vår kjære Geriljaminister Arne Sunde, bror av Stein (stasministeren), er en av grunnleggerne til Strindens. Så da så!

Hovedmeny

Tidligere repertoar:
   1 9 8 7    -    1 9 9 7

ain'tshesweetalexander'sragtimebandaltfornorgeanchorsaweighatthehopaufwiedersehnbamboolahbasin streetbluesbassman'sholidaybeerbarrelbestumsangenbillbaileybramstedtermarschbrazilbrittapolkabrude masjbruremarsjcaliforniadreamin'calypsoclaircolonelbogeycongratulationscopacabanadefilermarsjdenn orskeløvedereretyndigtlanddetlysnetiskogendiciplindinahdownbytheriversidedownsouthdoyouknowthe waytosanjosedragerndukannstnichtreuseinegerländermusikantenspieleneswarimzillertaleuropaohnegren zenfagerterlandetfanfareandhymnforallnationsfatherofvictoryfestmarsjfornorgeskjæmpersfødelandfrohu ndheitergammalfäbodpsalmfråndalarnegammeljægermarsjgeorgiaonmymindguttenekommergudsignevår tdyrefedrelandhairhappybirthdayhellodollyherzsmerzpolkaheylookmeoverhighsocietyhimhochheidecks burgholmenkollmarsjhybelvisei'dliketoteachtheworldtosingjavielskerjetzttrink'nwirnocheinflascheweinji nglebellrockjustacloserwalkwiththeejustagigolokingcottonkongesangenkronprinsolav'shonnørmarsjlacu mparsitalazyriverlandkjenningletitsnowletitsnowletitsnowlillenorgellorandosefuemacktheknifemahnamah namamemanhatttanbeachmanhattanspiritualmapleleafragmarchmightymitemilitaryescortmissfrenchybrow nmoodindigomoskvanettermøkkalassetfyrnationalemblemnocturnenorgeirødthvittogblåttnågårdetrettpå dunkenogudvorslandsofögurervorfósturjórdolsenbandenonthesunnysideofthestreetourdirectorpanameri canpavaneinbluepompandcircumstancepreludepreussensgloriamarschpromotionputtin'ontheritzputyourh andinthehandramonarockaroundtheclockrosapåbalroundmidnightrudolftherednosedreideersaintlouisblu esseildenlysesemperfidelisseventysixtrombonessirdukestrikeupthebandsweetgeorgiabrownsyngmedoss sønnavindsvalsensønneravnorgesågårvirundttailgaterambletheentertainertheimperialmarchtheimpossible dreamthelibertybellthemefromnewyorkthemuppetshowthestrippertheswingingshepherdbluesthetrombon ekingthosewerethedaystrumpetvoluntarytigerrag12thstreetragtyrolerländlerutmothavetvaldresmarsjvelb læstvårenwashingtonpostmarchwe'llmeetagainwheni'msixtyfourwhenthesaintsgomarchinginwirkommena
lleindenhimmel

1 9 9 8 -

gospeljohnhighschoolcadetsbrittapolkacancantheimperialmarchinthemoodtyrolerländleratadixilandjazz
funeralbruremarsjonemomentintimevisavidvindenängarthemuppetshowthemethe strippertyrolerländlerf
atherofvictoryinthemoodthelibertybellpräludiumthunderandblazesbabyelephantwalkgodblessthechildins
tantconcertsoulbossanovasplankydiciplinmarchnationalemblemunderthedoubleeagleholmenkollmarsjga
mmeljegermarsjbourbonstrettparademexicaliroseemailalwayslookforthe brightsideoflifetrombonespecial imzillertalegerländermusikantenspielenlacumparcitatheswingingshepherdbluesfrohundheiterkongolavsho
nnørmarsjhighsocietyfrohundheitercorcovadoquietnightofquietstarsflymetothemoonsemperfidelisroughridin
wheni'msixtyfourpanamericandownbytheriversidechattanoogachoochooalwayslookontothebrightsideoflifela
zyriverkingsizehandsacrosstheseasaintlouisbluemarchstailgateramblehertugenavvästerbottendancingonthe
ceilingirishtunesirdukethestripperhiptobesquarechildrenofsanchezwesternemarchtrombonespecialqueencity

Noter som aldri egentlig ble spilt!

moonlightserenadeatadixielandjazzfuneralchristmaspieceguantameramarchfromscipionorwegiansuiteforband
sixteentonswhatawonderfulworldwhichcraftslowfoxtilhøstenjesujoyofman'sdesiringariosolargoavemariaairfrom
messiahavsparkakkadagiocantabiletruelovehochheidecksburgthelionkinghealtheworldsilverstarfreiwegthesha
dowofyoursmileareyoulonesometonightfraheioghavgeneralcederschiöld

Hovedmeny


Denne siden redigeres av Cyberminister Erik Bye.