Velgerne marsjerer

For ikke lenge siden ble det gjort en analyse av hva slags velgere de ulike politiske partiene i Norge omgir seg med. I sin desperate jakt på velgere, som antakelig gjemmer seg her og der, prøver de nå å finne de forskjellige "velgerprofilene".

Hør bare her: eller her:
Ap: Tilhenger av country & western Ap: Kjøttkaker, mellom kl. 16 og 17
Frp: Kultur - nei takk! Frp: Kjøtt er dyrt
H: Fotballag skal børsnoteres H: Biff og rødvin - cuisine francaise
SV: Reiser til utlandet for å oppleve lokal kultur SV: Eksotisk mat
V: Litt av hvert V: Tar tran
KrF: Ser på Da Capo KrF: Kefir og fruktkompott
Sp: Lytter til folkedans Sp: Seibiff og kokte poteter

Og det er her det helt epokegjørende kommer inn. I følge velinformert hold er det fryktelig mange medlemmer av korps/kor/ensembler/orkester/band/grupper som ikke har bestemt seg. Ja, noen har sagt at de kan komme til å avgjøre valget. Når det er snakk om dårlig valgdeltagelse,er det nok mange som sitterpå gjerdet - og spiller et eller annet.

Mange har muligens innsett fordelene med korpsmedlemmer:
- er de først medlem forblir de medlem.
- Og når først programmet er bestemt - også kalt repertoar - er det ingen som bryter ut, dvs. gjør feil, frivillig.
- Partiinnkasterne har også lagt merke til at medlemmene følgere lederen, også kalt dirigent, nærmest helt slavisk.
- Dessuten har det visstnok kommet partiene for øre at slike medlemmer egentlig er veldig gode til å stemme, bare de vet hva de skal stemme på, også kalt stemmetonen.

Det som nå er i ferd med å skje er altså at musikk-Norge blir tatt på alvor. I neste velgerprofil vil det bli lagt mye mer vekt på musikktilhørighet. Det neste som da kan forventes er at partiene kanskje kan beskrives ved hjelp av en slik musikkindikator.

Det har allerede blitt avholdt en prøveavstemming, og resultatet er helt øredøvende, mange snakker om 5 f'er. Det som kanskje er mest interessant her er at alle partiene hadde 4,32% tilhengere blant medlemmemr av janitsjarkorps, beregnet ut fra den vanlige normerte tilslutning. Det er forventninger om store rokke-ringer i tilhørighet, når musikken gjør sitt inntog, dvs. marsjerer inn.

Institutt for sosialmusikalsk tilhørighet og lydvilkår har prøvd å regne seg frem til hva alle disse velgerne vil få å si for valget. De holder på å regne ennå, først og fremst fordi det foreløpig ikke finnes programmer som har # og b'er.

Hovedmeny


Ansvarlig: Cyberminister Erik Bye