Stashistorien


Opptreden Medaljer SLOOC-pin Hemmeligheten Fanen
Milepæler Perler Vinteruniformen Representasjon Uniformen
Pippi UrStasen Aldersfordeling Hvor i all ... Stasdagen
5-mila Festivaler Bad Bramstedt Samarbeid Korpsavisen
Hjemmesiden Kalenderen Jubileumsboka Årboka til Ullern Historielag
Hovedmeny

Opprinnelsen

Det hele startet det året Bestum Skoles Musikkorps hadde 50-års jubileum - eller egentlig 10. november 1986. Da var det noen foreldre og tidligere Bestum-musikanter som laget Jubileumskorpset. Selv om vi var få og det nok låt "litt" surt, var dette så vellykket at vi ville fortsette. Vi var vel 20-25 aktive spillende den gangen, og hadde marsjen: Promotion som det store glansnummeret. Ved å ta en titt på årets repertoar kan det vel ha skjedd noe musikalsk siden den gang.

Navnet

Jubileumskorpset ble nedlagt 16. desember 1987, og Bestum Stasmusikk oppsto samme dato. Etter intern og ekstern navnekonkurranse (i Ullern avis) var det en av de virkelige Urstasere som vant navnekonkurransen - Gunnar Smith .

Opptredener

Helt siden starten har vi likt å opptre, likt å få morsomme spilleoppdrag og vært flinke til å tilby oss til spilleoppdrag. Vi har spilt for 10-Trikken på Furulund stasjon og vi har underholdt på Kiel-båten, på vei til Den Internationale Musikfestival i Bad Bramstedt. Vi spiller mer enn gjerne for 5-mils løperne i Holmenkollen, for maratonløperne i Oslo-Maraton og går ikke av veien for å opptre ved de helt store idrettsarrangementer. Vi har vært både uoffisiell og offisiell musikkleverandør under OL på Lillehammmer (1994), VM i fri-idrett i Gøteborg (1995) og VM på ski i Trondheim (1997). Av mer prestisjetunge oppdrag kan nevnes Nordisk mesterskap for Junior i Rytmisk Sportsgymnastikk i Njårdhallen (Oslo, 1990).

Sommerstid dukker vi opp i sentrum av Oslo og muntrer folk med litt musikk underveis. Rett før jul spiller vi ofte julen inn så pent vi kan. For de som er spesielt interessert og som husker godt, kan det nevnes at vi i 1996 bidro med en folkelig utgave av Nocturne under GP-arrangementet i Oslo Spectrum - spilt utover store deler av eteren.

Det er viktig å presentere norske korps utenlands. Derfor har vi lagt vekt på å delta på den Internationale Musikfest i Bad Bramstedt. Vi deltok i 1991, 1994, 1997, 2000 og senest i 2003. Ved en fenomenal innsats av vår multilingvistiske Erik Akre, lar vi oss gjerne presentere på norsk, engelsk, tysk, finsk, svensk, dansk, fransk og italiensk. Til vanlig kommuniserer han med klokkespill, sammen med oss andre. Også den danske Musikfesten i Sæby (1995) har blitt plaget av Stasen's nær ustoppelige spillebehov - til alle døgnets tider. Der var vi i 1998 og senest i 2001. Da vant vi karnevalsopptoget. I 1999 dro vi til Gadebusch i det tidligere Øst-Tyskland. Den gang opplevde vi fenomenet dårlig besøk.
Og festivalene har selvfølgelig sine medaljer. Litt om medaljer finner du her. En variert og innholdsrik liste over våre noe prestisjetunge opptredener finner du her.

Medaljene
Vi må nesten si litt mye om medaljer. Dette har jo alltid vært "greia" til Skolemusikanter, og det har vi heldigvis ikke glemt. Derfor er det mange av oss som er veldig metalltunge foran. Vi deltar bare på stevner og festivaler der det deles ut medaljer. I tillegg til våre egne "jubileumsmedaljer" høster vi inn hyggelige minner sammen med andre veterankorps i bransjen.

SLOOC-pin
Et av høydepunktene under OL-arrangementet på Lillehammer i 1994 var Stasen's tilstedeværelse som uoffisiell musikkleverandør. Helt i tråd med vår egen sans for organisasjon, og i pakt med idrettens ånd, ble det dannet SLOOC = Stasens Lillehammer Olympic Organisation Committee. Denne committeen sørget for det meste av det som skjedde med Stasen i Lillehammer. Vi var selvfølgelig i Stågata, på spilleoppdrag. Ikke rart det var så mange i Stågata! I det pin-hysteriet som raste over landet var det vel heller ikke annet å vente enn at vi måtte ha vår egen pin. Den "moderne" utgave av medalje har blitt et kjært minne for mange Stasere. Et eksemplar ble nesten solgt til en profesjonell pin-selger fra bortvekkistan, men forhandlingene strandet i siste fase. Klikk så blir den større!

Hemmeligheten

Omtrent samtidig med at Stasen ble født (1987) dukket det opp en rekke veterankorps utenfor regien til Norges Musikkorps Forbund. Det var nok skolemusikanter fra 50-60 åra som fant tilbake til en felles glede. Mange av oss gikk trøtt av øvelser, marsjering, 17. maitog og gigantmønstringene i Skien, Trondheim, Lillehammer osv. Med en gjennomsnittsalder på 50, det vi i Stasen kaller den stabile alder er det nå lettere å få tid til øvelser, marsjtrening, festivaler og geriljaspilling sent og tidlig.

Forresten vil vi gjerne sende en hilsen til Oslo-Politiet som måtte rykke ut etter en anmeldelse om Korpsmusikk kl. 07.00 en morgen i Bestum-området (1995). Det var en av våre tradisjonelle burdagsfeiringer, og Politiet hadde stor forståelse for vår musikalske vitalitet. Her bør det komme valg for hvilke praktfulle musikkstykker du ønsker å høre - Stasen unplugged!

Pippi i Stasen

Pippi har blitt et hyggelig og morsomt varemarke for Stasen. Det hele startet 1994 da Cyberminister Erik Bye hørte og så Ole Edvard Antonsen i Barne-TV, der han spilte Pippi, med skikkelig sving! Melodien satt som et skudd. Vår geriljaleder - Arne Sunde (bror av Stein) noteskrev ut melodien, og siden den gang blir Pippi spilt så ofte vi kan. Særlig ungene synes det er morsomt å høre den fengende melodien. I 1995 eksporterte vi melodien til utlandet. Under den 8. Internationale Musikfest i Sæby fikk vi mange av korpsene til å være med på Pippi etter Fellesnummeret. Den er så enkel at de fleste klarer det uten noter! Der var det et Nederlansk orkester (Blauwe Junkses) som la Pippi inn i repertoaret sitt umiddelbart. I 1997 dukket Blauwe Junkses opp på den 12. Internationale Musikfet i Bad Bramstedt, med Pippi på spilleplanen. Opphavsmannen vår (Erik) ble invitert til å spille med, og ingen behøver å være i tvil om at han GJERNE ble med. Erik har også skrevet brev til Astrid Lindgren og fortalt om Pippis musikalske historie. Nå er han eier av et bilde av Astrid Lindgren og et Pippi-noteark med autograf. Nå har han begynt å samle på "musikalske autografer", men det er en annen historie.

Uniformen

Uttrykket "Den Store Hvite Flokk" har fått et helt spesielt innhold etter at Stasen trådte inn i manesjen. "Kokkejakkene" er en tro kopi av de jakkene Bestum Skoles Musikkorps fikk av Jahre-line rett etter krigen (den 2.). For å skille oss ut fra andre kokker henger vi på oss medaljer. Derfor er det lett å se om det er en fra Stasen som parterer kjøtt. Hittil er det heldigvis få kokker som bærer medaljer til daglig!

Fanen

For de som husker godt - det er ikke bare uniformen vår som bærer et preg med historisk sus. Også emblemet i Fanen har røtter fra Bestum skoles musikkorps. "Stortromma" er nesten en kopi av skolens første fane-motiv. Nå er vi på jakt etter den som opprinnelig tegnet denne fanen. Er det noen som vet det? Send meg en mail.

Som man spør i Cyberspace får man mail (24.3.98)! I jubileumsboken: Bestum Skoles Musikkorps 50 år (1937-1987) står det på s. 22: "På juletrefesten 3. juledag 1938 ble det valgt en "bannerkomité". Den må ha arbeidet godt, for allerede 17. mai året etter ble den første fanen ovrrakt. den var tegnet av David Andersen, lærer ved Bestum skole og far til en av musikantene. Fanen var ganske enkelt utformet: det sto bare BESTUM SKOLE på den, med en tegning av en tromme over." Først i 1962 fikk skolekorpset ny fane. Stortromma har imidlertid satt sitt preg på vår fane, samt vårt fargerike korpsmerke. Det er Stasen's mestøvende tenorsaxofonist - Venche Bull-Hansen som tipset om dette. Dersom det hadde eksistert et distansemerke i musikken: Hvor langt har du øvd?, så hadde hun nok tatt gullmerket.

Vinteruniformen

Fordi vi til stadighet opptrer under svært strenge polarforhold har det vært nødvendig å utvilke et antrekk som egner seg på vinterføre. For det første er den hvite anorakken (med hette og stort emblem) med på å understreke oss som "den store hvite flokk". I tillegg har anorakken noen enorme lommer som vi kan ha mye rart i. . Det blir det mer om siden. Skjerfet er det ikke lett å miste, pga. den litt speielle fargesammensetningen! Anorakken ble første gang brukt under OL på Lillehammer. På Kvitfjell var det mer enn 15 kuldgrader. BRR. BRRR. Gjett om ventilene (og vi) frøys?.

Milepæler

Lenge har Stasen drømt om å spille pent inne på Sentralstasjonen. Det er der alle togene står pent på rad. Julen 1997 klarte vi det, ved å gå inn fra Østbanehallen. Under sterk tvil fikk vi avspilt to julesanger. Alle musikantene er NSB en stor takk skyldig for denne generøsiteten.

Sagt og hørt i Stasen

Musikalske perler

Her skal vi fortelle litt om alt det morsomme og pussige som skjer når vi er ute og spiller:

Spontanfans
Som den gangen vi var på Gressholmen og en av de kvinnelige spontanfansene samlet inn penger. For ekstra betaling fikk tilhørerne anledning til å beskue en av hennes attributter (de under blusen, du vet!). Nær kr. 900 ble samlet inn i løpet av 20 minutter, rundt kr. 1000 etter ekstranummer! - meget effektivt og trivelig.

Da trompetene falt ut
Eller den gang i 1988, da vi første gang var i Holmenkollen under 5-mila. Under avspilling av La Bostella falt hele trompetrekka ut midtveis. Deretter lød det hele veldig rart.

Den katastrofale pølsepausen
I 1991 var vi på stadion under 5-mila i Holmenkollen. Plutselig dukket Radio P2 opp og ville ha en musikalsk perle utover den ganske eter. Etter noen takter med Wir kommen alle in den Himmel, ble det åpenbart at trompetene manglet. Det resten av korpset hadde glemt var at det var pølsepause. Det er blodig alvor for trompetister. Noe rart lød det dengang også, med slagverk og masse grovmessing (uten melodiføring). Selv pølsespisende trompetister hadde tungt for å komme over "at det glapp den gangen".

Eldre-fans
Eller den gangen i 1991 da to eldre damer sto over en trikk på Lilleakerbanen fordi vi spilte så pent på trikkeholdeplassen - det var på Furulund, det var i august. Da hadde vi bestemt at vi skulle spille, ja nettopp for Jar-trikken - 9er'n for de som var kjent på den tiden.

Korps og politi
Fødselsdagsfeiring med nydelig korpsmusikk i Bestumområdet kl. 07.00 kan være opplevelsesrikt. Da vi hadde spilt og feiret Truls Kontny (40) ferdig kom Politiet. En nabo hadde klaget på musikkbråket. Politiet måtte rykke rutinemessig ut, men så ikke veldig alvorlig på situasjonen. Det er stadig et spørsmål om vi ble registrert i "mappa".

Den folkelige Nocturne
En viss oppreisning fikk korpset via trompetgruppa, den gang (1996) vi deltok i Melodi Grand Prix - utenfor Oslo Spectrum. Til ære for Dagbladet og Radio P1 ble det avspilt en folkelig utgave av Nocturne - trompet og fløyte. I følge mange skal dette ha vært tåredryppende vakkert- avbildet i Dagbladet. (Dette bildet kan sees ved henvendelse til Redaktøren!)

Papparaziene
Prestisjemessig rager internasjonale papparazier svært høyt. Noen ganger kan det være vanskelig å finne ut hvem som oppsøker hvem. Under VM i friidrett i Gøteborg (Sverige) i 1995 hadde vi både Franske, Tyske og Sveitsiske TV-selskaper rundt oss. Det er stadig noe usikkert når Prime-time er i disse landene.

Linselus
Dette med TV-dekning er viktig for markedsføringen. Derfor kjenner vi alle kamerapostene i viktige internasjonale skirenn. Her vil jeg gjerne gjøre leserne oppmerksomme på at spesielt i Holmenkollen (under 5-mila) er det høyest sansynlig vi som har musikkleveransen. Tenk på det neste gang du hører oss på TV.

Barten i hornet
Etter sommerturen til Sæby i 1998 var det en av trompetistinnene som hadde så rar lyd i hornet - svakt, dårlig klang og vanskelig å komme opp på trestrøken C (der vi gjerne er). I Sæby byttet vi kjønn i Stasen, og mange av damene hadde bart. Etter mye prøving og øving og sist vasking, kom det for en dag: Barten hadde sneket seg inn i trompeten!
Skjegget i postkassa er i ingenting mot Barten i hornet!

Klarinett-komp
Ofte sier dirigenten: Kompet bare går og går. I en sviske (Blåbærlia eller Blueberry Hill som noen kaller den) var det klarinettene som hadde kompet?! Du skulle ha hørt på maken!

Full oppløsning
Når det skifter fra mange fortegn til ingen fortegn ved hjelp av oppløsningstegn, dvs. C-dur (for B-instrumenter), da er det full oppløsning!

Stasen og kua
Onsdag 18. november 1998 hadde vi et spilleoppdrag for Familien Alessi - da den nye Alessi-butikken ble åpnet. Det er første gang vi har gått i Oslo's gater med ei ku etter oss - først i Borgertoget! Dekningsgraden på TV i Gydas verden er foreløpig ukjent. Men - papparazziene var der - sa de!

Stasen som kelner
Første gang Stasen var ved et vann-hull på Aker brygge etter spilling, ble en av våre "tatt" for serveringsdamen. Vår "Svane" måtte en tur "ut", og ved passering av et bord lød det: "En pils". Siden den gang har vi fått så mange medaljer på kokkejakkene våre at gjestene ikke tar feil lenger. En annen mulighet er selvfølgelig at folk begynner å kjenne oss igjen!

Stasens særpreg
Stasen har mange særpreg. Musikalsk er det f. eks slik at vi ikke følger dirigenten, men har vårt eget tempo. Et annet særpreg er at vi ikke liker fermater midt inne i et stykke. Da er det vanskeligå komme i gang igjen samtidig, særlig ved temposkifte. Ved et tilfelle vinteren 2000 (2. februar) måtte vi teste hvordan fermater med temposkifte fungerte uten dirigent, etter at dirigenten hadde slitt for å få oss samtidig i gang. Fermatene og temposkifte kom aldeles presist. Vi sluttet på likt, alle sammen! Hverken dirigenten eller musikantene skjønte eller kunne forklare dette. Alle var enig om at det hadde vært en spesiell opplevelse. En nær "fullkommen" opplevelse. Sånt er ikke dusinvare.

Bestum Stabsmusikk
Igjen har vi opplevd en navneforveksling. Aftenposten Aften hadde 16. mai et oppslag om at Bestum Stabsmusikk spilte i Borgertoget i Bydel 24. Denne føyer seg pent inn i rekken. Med den kvalitetsheving som Stasen opplever for tiden, både med hensyn til marsjering - særlig vrenging, og spilling er det ikke rart at "Stabsmusikk" faller naturlig.

Gnagsåret
Nå har det endelig blitt klart hvorfor Stasen trener så mye på å stanse midlertidig ved hjelp av tegn fra tamburmajoren. Majoren er lei av få gnagsår i nakken pga. klokkespillet - som går og går.

Noter på nytt
Dirigenter trenger mange kvaliteter. Det å lese noter opp ned for å instruere ble observert på Viubråtan '01 (Kjetil stående foran og bøyd over notestativet!)
Dette er dirigentenes svar på Nytt på Nytt (TV - høsten '00/vinterne '01).

Annonsert i NRK 1 - Østlandssendingen
Våren 2001 arrangerte Ullern historielag en omvisning på Løvenskiold Gods, på Vækerø. Bestum Stasmusikk hadde (selvfølgelig) fått det ærefulle oppdrag å underholde ved starten av vandringen. Arrangementet ble annonsert på NRK 1 - Østlandssendingen "prime time". Spesielt ble Bestum Stasmusikk behørig nevnt. Dette kan ha medvirket til at det kom MANGE FLERE DELTAGERE enn forventet. Ja, faktisk flere enn de kunne omvise i en runde. Arrangøren fortalte oss at de hadde hatt motforestillinger til annonsering i radio. Det er jo lett å skjønne når Stasen er et av innslagene. Det ble en feiende kort start på omvisningen! (Flere av kollegaene til redaktøren hadde hørt om arrangementet!)

Øl kan fås men ikke kjøpes etter stengetid
På vei hjem til Vandrehjemmet i Sæby, etter Festivalopptoget kommer vi til Super'n i pøsende regnvær. Sjefen forbarmer seg over en halvvåt gjeng og lar oss komme inn - det var stengt! Øl kunne vi ikke kjøpe - men få! Det ER morsomt å være norsk i Danmark. Mye musikk ble avspilt inne i Super'n under oppgjøret av kassabeholdningen. Sjefen fikk en GUL Stasen-genser som takk. Han får nok høre mer korpsmusikk i fremtiden.

2. stemme eller side 2?
Under grillspillingen i 2001 ville dirigenten høre 2. og 3. stemmene. Det ble en annen lydsammensetning enn han hadde ventet. Det viste seg at trombonene var med, de trodde de hadde hadde 2. stemme. På notearket stod det side 2.

Da lyset gikk
Hver jul spiller vi for småturnerne i Ullern IF. Nytt av året i 2001 var at lyset i Ørakerhallen ble slukket idet nissen kom. Da spilte vi "På låven sitter nissen". Heldigvis var vi nær slutten, så det ble bare noen få takter med unaturlig decrescendo. Noen kaller det naturlig "fading". Det som skjedde var at bare de som kan den utenat spilte til slutt, og det var svært få!

Da muten ble avgjørende
På Viubråtan i 2003 fikk bare de som hadde Harmon mute lov til å spille. Dirigenten likte ikke blandingslyden, fra forskjellige muter!! Det gikk spesielt utover Pål, som er så glad i å spille. Han sank sammen i stolen, skuldrene lutet framover - skuffelsen var åpenbar. Det var en av de spillende trompetene som sa de bevingede ord: Muten min får du aldri.
Det varer nok ikke lenge før også Pål kommer med Harmon mute.

Representasjonsoppgaver

Helt siden dannelsen av jubileumskorpset har opptreden, representasjon og tilstedeværelse vært en svært viktig del av våre liv. For at alle skal kunne bli kjent med alt vi har vært med på, særlig da tanter, onkler og besteforeldre har vi satt opp en gjort-liste (Linselus, de e de de e!):

M betyr medaljestevne!

1987
April:        Jubileumskonsert, Bestum skoles musikkorps. M
Juni:         Veterankorpsstevne på Holmenskjæret. Mellom-Blæs. M
November:     Sonekonsert (NMF), Marienlyst skole. (BSM var arrangør)

1988
Mars:         Holmenkollens 5-mil
Juni:         Blæserstevne, Bakås. Bakås Blæs og Vildt. M
September:    Høsstevne på Nesoden, Jaer skole. M

1989
Mars:         Holmenkollens 5-mil
Mai:          Jazz-Journey, Oslo Domkirke. Forening Norske Jazzmusikere

1990
Mars:         Holmenkollens 5-mil smeltet bort det året.
Mai:          NM i Rytmisk sportsgymnastikk for junior, Njårdhallen.
Mai:          Veterankorpsfestival i Arendal, Flosta janitsjar. M
Juni:         Blæsestevne for Veterankorps, Rykkin. Olsenbanden. M

1991
Mars:         Holmenkollens 5-mil 
Mai:          17. maitoget for Ullern VGS
Juni:         10. Internationales Musikerfest im Bad Bramstedt. M
September:    Velkomstkorps for European Association of Professional Secretaries, Grand Hotell.

1992
Januar:       Skimuseet, Holmenkollen's 100-års jubileum. Kongen var der!
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (1)
Juni:         Jentetråkken, Ekeberg
August:       Veterankorpsstevne hos Olsenbanden. 5 årsjubileum M
September:    Jubileumsstevne, Stasen er 5-år. M

1993
Mars:         Holmenkollens 5-mil
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (2)
Juni:         Jubileumsfestival i Arendal, Flosta janitsjar. M
Juni:         Jentetråkken, Ekeberg 
August:       Jubileumsstevne for Tanum Horn og Blæs, Kalvøya. 
Oktober:      Holmenkollen rundt, Sykkelløp

1994
Februar:      OL på Lillehammer
Februar:      Holmenkollens 5-mil
Mai:          17. maitoget for Fagerborg VGS. Hvor ble det av dem?
Juni:         Jentetråkken, Ekeberg
Juni:         1. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         11. Internationales Musikerfest im Bad Bramstedt. M
September:    Holmenkollen rundt, Sykkelløp

1995
Februar:      Holmenkollens 5-mil
Mai:          E-cup finale Håndball, Bekkelaget - , på Gjøvik
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (3)
Juni:         2. veterankoprskonsert i Pershallen M
Juni:         8. Internationale Musikfest i Sæby. M
August:       VM i Friidrett, Gøteborg
September:    Holmenkollen rundt, Sykkelløp

1996
Januar:       EM-kamp i Hånball, Bækkelaget-Mar Valencia, på Gjøvik
Mars:         Holmenkollens 5-mil
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (4)
Mai:          Melodi Gand-Prix, Oslo
Juni:         3. veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangselevene på Ullern VGS (1)

1997
Februar:      VM på ski, Trondheim
Mars:         Holmenkollens 5-mil
April:        Velkomstkorps for Landskonferansen for BHT-personale, Plaza Hotell.
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (5)
Juni:         Blæsestevne for veterankorps, Rykkin. Olsenbanden. M
Juni:         4. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangseleven på Ullern VGS (2)
Juni:         12. Internationales Musikerfest im Bad Bramstedt. M
November:     Jubileumskonsert. Stasen er 10-år! M

1998
Mars:         Holmenkollens 5-mil
Mai:          E-Cup finale i håndball. Bæækkelaget - Kars Zagreb, i Oslo Spectrum.
Mai:          17. mai: Henrik Wergelands grav på Vår Frelsers Gravlund.
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (6)
Juni:         5. Veterankorpskonsert i Pershallen. M
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Ullern VGS (3)
Juni:         9. Internationale Musikfest i Sæby 

1999
Januar:       CD-innspilling!
Februar:      Felleskonsert med BSM på Øraker skole
Mars:         Holmenkollens 5-mil
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (7)
Juni:         6. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Ullern VGS (4)
Juli:         5. Landesbläserfest im Gadebusch 

2000
Februar:      Felleskonsert med BSM på Bestum skole, 23. februar.
Mars:         Holmenkollens 5. mil. På camp hos Ullern bydel ved Marimyr
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (8. gang)
Juni:         7. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Ullern VGS (5)
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Nissen VGS (1)
Juli:         13. Internationales Musikerfest im Bad Bramstedt M
Desember:     Bestum Stasmusikk spiller julen inn i Ullern kirke.

2001
Mars:         Holmenkollens 5-mil. Stasjonert ved Heftye-Villaen.
Mai:          17. maitoget for Vedalen skole
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (9. gang)
Juni:         8. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Ullern VGS (6)
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Nissen VGS (2)
Juni:         10. Internationale Musikfest i Sæby (DK)
August:       Folketoget fra Rådhusplassen opp til Slottet. Haakon og Mette-Marit!
September:    Jubileumskonsert. Mellom-Blæs er 20 år! M
November:     Konsert hos Lystharmonikerne på Smestad skole.

2002
Februar:      Konsert hos Oppsal janitsjar på Høyenhall skole
Mars:         Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-Villaen.
Marsj.        Internasjonalt flaskehopprenn i Holmenkollen.
Mai:          17. maitoget for Øraker skole
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (10. gang)
Juni:         9. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Ullern VGS (7)
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Nissen VGS (3)
Juni:         Riverboatfestivalen i Silkeborg, Sommertur
November:     Jubileumskonsert i Pershallen. Stasen er 15 år! M

2003
Februar:      Stasen's konsert på Ullern skole, med Lystharmonikerne og Åsenblåsen.
Mars:         Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (11. gang)
Juni:         10. Veterankorpskonsert i Pershallen M 
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Ullern VGS (8)
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Nissen VGS (4)
Juni:         14. Internationales Musikerfest in Bad Bramstedt M 
Oktober:      Lionskonsert i Ullern kirke

2004
Februar:      Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen
Mars:         Huskonsert med Bestum Strykeorkester på Bestum skole.
Mars:         Konsert i Sagene Festivitetshus, i regi av noen.
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (12. gang)
Juni:         11. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangselevene på Ullern VGS (9)
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Nissen VGS (5)
Juni:         11. Internationale Musikfest i Sæby (DK) M
Oktober:      Lionskonsert i Ullern kirke
Desember:     Julekonsert med Vestre Aker dusjlag i ullern kirke, 19. desember

2005:
Februar:      Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen
Mai:          17. maitoget For Ruseløkka skole, sammen med Ruseløkka janitsjar
Mai:          17. maitoget for Persbråten VGS (13. gang)
Juni:         12. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangselevene på Ullern VGS (10)
Juni;         Spilling for avgangselevene på Nissen VGS (6)     
Juni:         Torghattfestivalen i Brønnøysund, Landsfestival for amatørkorps. M
Oktober:      Konsert i Pershallen med Hildegunn Coucheron (vokal) og koret Koriander.
Oktober:      Lionskonsert i Ullern kirke
Desember:     Vi spiller julen inn i Ullern kirke

2006
Mars:         Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen.
Mai:¨         Spilling ved avduking av statuen av Revolver-Harry på Voksenåsen
Mai:          17. maitoget for Bjørnsletta US (nr. 3 i toget)!
Mai:          17. maitoget for Ris US
Juni:         13. Veterankorpskonsert på Voksen skole. M
Juni:         Spilling for avgangselevene på Ullern VGS (11)
Juni:         Spilling for avgangselevene på Nissen VGS (7)
Juni/Juli:    15. Internationales Musikfest Bad Bramstedt M    
Oktober:      LIONS-konsert i Ullern kirke
Desember:     Vi spiller julen inn i Ullern kirke


2007
Januar:       Jubileumskonsert hos Mellom-Blæs. M
Februar:      SINATRA-konsert i Stabekk kino. Stinn brakke med Stasen Storband. Utgitt CD
Mars:         Holmenkollens 5-mil ved Heftye-villaen.
Mai:          17. maitoget for Ruseløkka skole
Mai:          17. maitoget for Ris US (2. runde) (2. gang).
Juni:         14. veterankorpskonsert i Voksen kirke. M
Juni:         Spilling for avgangselevene på Ullern VGS (12)
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Nissen VGS (8)        
Juni/Juli:    13. Internationale Musikfest i Seby M
Oktober:      Stasens jubileumskonsert (20 år) på Diakonhjemmet M
Oktober:      LIONS-konsert i Ullern kirke
Desember:     Vi spiller julen inn i Ullern kirke


2008
Mars:         Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen.
April:        Konsert med Dusjlaget i Ullern kirke, 6. april
Mai:          17. maitoget for Ris US (3. gang)
Mai/Juni:     Svensk Blåsmusikfestival i Jønkøping
Juni:         15. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Ullern VGS (13)
Juni:         Spilling for avgangselevene ved Nissen VGS (9)
September:    Konsert på Kick-off stevne i Langesund, hos Bamble Musikkorps
November:     Konsert med filmmusikk i Kulturhuset Stabekk kino. Fullt i salen, stor stemning.
Desember;     Vi spiller julen inn i Ullern kirke


2009
Januar:       Konsert på Lier asylmottak, etter invitasjon fra mottakets leder.
Mars:         Konsert med filmmusikk i Sagene Festivitetshus, sammen med Torshov Janitsjar og Vestre Aker
Mai:          17. maitoget for Ris US (4. gang)
Mai:          17. maitog i Maridalen. Hjelpekorps i siste liten.
Juni:         16. Veterankorpskonsert i Pershallen M
Juni:         Lilleaker Music Event
Juni:         Spilling for Nissenelever VGS ut av skolen (10)
Juni:         Spilling for Ullernelever VGS ut av skolen (14)
Juni:         16. Internationale Musikfest Bad Bramstedt M
August:       Sommerspilling i Frognerparken. Vi samles ved Monolitten 
September:    Valgspilling på Bestum Skole
Oktober:      LIONS-konsert i Ullern kirke
November:     Konsert i Stabekk kino, med "Porgy & Bess" og "West Side Story" på programmet.
Desember:     Vi spille julen inn i Ullern kirke

2010
Mars:         Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen.
April:        Konsert ved Smestad sykehjem
Mai:          17. maitoget for Ris US (5. gang)
Juni:         17. Veterankorpskonsert i Pershallen M 
Juni:         Lilleaker Music Event (2. gang)
Juni:         Spilling for Nissenelever ut av VGS, ved Konserthuset (11)
Juni:         Spilling for Ullernelever ut av VGS (14)  
Juni:         14. Internationale Musikfest i Sæby M
August:       Sommerspilling i Frognerparken
September:    Åpning av Bjørnsletta stasjon
September:    Spilling for Elvelangs Lysakerelva
Oktober:      LIONS-konsert i Ullern kirke
November:     Konsert i Stabekk kino, n klassisk og n jazzisk del
Desember:     Vi synger og spiller julen inn i Ullern kirke

2011
Februar:      Tenning og gang rundt juletreet i Rådhuset, for politikere og ansatte.
Mars:         Holmenkollens 3- og 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen
Mai:          17. maitoget for Bestum skole, 90 år
Mai:          17. maioget for Ris skole (6. gang)
Mai:          18. Veterankorpskonsert på Persbråten skole M)
Juni:         Ullernelever ut av VGS, Ullern skole (15)
Juni:         Nissenelever ut av VGS, ved Konserthuset (12)
Juni:         Lilleaker Music Event (3)
Juni:         Stavern Glade dager, sommertur.
August:       Sommerspilling i Frognerparken
Oktober:      LIONS-konsert i Ullern kirke
November:     Kjærlightskonsert i Ullern kirke
Desember:     Vi spiller og synger julen inn i Ullern kirke

2012
Mars:         Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen
Mai:          17. maitoget for Bestum skole, sammen med skolekorpset
Mai:          17. maitoget for Ris skole (7. gang)
Juni:         Lilleaker Music Event (4)
Juni:         19. Veterankorpskonsert på Persbråten skole M
Juni:         Ullernelever ut av VGS, (16)
Juni:         Nissenelever ut av VGS, Konserthuset (13)
Juni:         17. Internationale Musikfest, Bad Bramstedt M
August:       Sommerspilling i Frognerparken (?) 
Oktober:      LIONS-konsert i Ullern kirke (?)
November:     Jubileumskonsert i Aulaen på Lilleaker skole
Desember:     Vi spiller og synger julen inn i Ullern kirke (?)

2013
Mars:         Holmenkollens 5-mil, stasjonert ved Heftye-villaen
April:        Konsert ved Skøyen/Smestad seniorsenter
Mai:          17. maitoget for Bestum skole, sammen med skolekorpset.
Mai:          17. maitoget for Ris skole (8. gang)
Juni:         Lilleaker Music Event (5)
Juni:         19. Veterankorpskonsert på Persbråten skole M
Juni:         Ullernelevene ut av VGS (17)
Juni:         Nissenelevene ut av VGS (13)
Juni:         15. Internasjonale Musikfest i Sæby M
August:       Sommerspilling i Frognerparken
Oktober:      LIONS-konsert i Ullern kirke
November:     Høstkonsert (Gospel) i Ullern kirke
Desember:     Vi spiller og synger julen inn, Ullern kirke

2014
Februar:      Konsert på Høyenhall skole, hos: Nordre Skøyen Hovedgårds PromenadeOrkester
Mai:          Spilling for norsk-svensk politiforening, en hyllest til politiet under 2. verdenskrig
Mai:          17. maitoget for Bestum skole, sammen med skolekorpset
Mai:          17. maitoget for Nissen VGS
Juni:         Lilleaker Music Event (6)
Juni:         20. Veterankorpskonsert på Persbråten skole M
Juni:         Ullernelevene ut av VGS (18)
Juni:         Nissenelevene ut av VGS (14)
Juni:         Glade dager i Stavern (2)
August:       Sommergerilja i Frognerparken
Oktober:      LIONS-konsert i Ullern kirke
November:     Høstkonsert (Latino) i Røa samfunnshus
Desember:     Julekonsert i Ullern kirke

I tillegg kommer all de store og små spilleoppdragene: jubileer, konferanseåpninger, fødselsdager, butikkåpninger, Esso-dager o.l.

Ja, ja, tiden kommer fortsatt fryktelig fort til oss her på Bestum!

Hovedmeny


Redigeringen og ansvaret for denne siden hviler tungt på Cyberminister Erik Bye .